Banner 980x90

Vasarā Bērnu slimnīcā plānots atvērt Miega laboratoriju

Miega laboratorija Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) varētu tikt atklāta vasarā, aģentūrai LETA pastāstīja BKUS pārstāve Romēna Namniece.

Jau vēstīts, ka Saeima laboratorijas izveidei šā gada budžetā piešķīrusi 58 500 eiro.

Kā norādīja Namniece, miega laboratorija ir kompleksa palīdzība slimību diagnostikā, kas sastāv no vairāku izmeklējumu kopuma un speciālistu komandas darba, ārstējot bērnus ar neiromuskulārām, sirds un plaušu saslimšanām, kā arī pacientus ar ausu-kakla-deguna patoloģijām.

Jaunā aparatūra - polisomnogrāfs, kuru plānots iegādāties par Saeimas piešķirtajiem līdzekļiem, paplašinās ne tikai izmeklējumu spektru, lai precizētu miega traucējumu iemeslus bērniem, bet arī palīdzēs miegā vienlaikus izmeklēt gan galvas smadzeņu darbību, gan sirds darbību, kā arī elpošanas funkcijas un muskuļu stāvokli, skaidroja slimnīcas pārstāve.

Savukārt, kā uzsvēra Funkcionālās diagnostikas nodaļas vadītāja Baiba Norīte-Lapsiņa: "Latvijā polisomnogrāfijas izmeklējums bērniem netiek veikts, kā arī tas nav iekļauts valsts apmaksāto pakalpojumu klāstā, bet šī pakalpojuma attīstība un ieviešana mums paver iespējas šo situāciju mainīt un vienlaikus veikt personāla apmācību. Šobrīd nepieciešamības gadījumā Bērnu slimnīcas speciālisti bērnus sūta šo pakalpojumu saņemt ārvalstu klīnikās."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)