Banner 980x90

VDD priekšnieks pārliecināts, ka kriminālprocesiem saistībā ar Rīgas domi būs "taustāms" rezultāts

Rīga, 15.marts, LETA. Kolēģi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir veikuši ļoti efektīvu darbu, ir sākti vairāki kriminālprocesi saistībā ar notiekošajiem ekonomiskajiem procesiem Rīgas domē, un esmu pārliecināts, ka tie noslēgsies ar "taustāmu" rezultātu, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" norādīja Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieks Normunds Mežviets.

Viņš piebilda, ka VDD arī savas kompetences ietvaros seko līdzi Rīgas domē notiekošajam. Uz domes darbībām VDD raugās no nacionālās drošības aspekta, viņš atzīmēja.

Mežviets arī atklāja, ka VDD lietvedībā patlaban ir tikai viens kriminālprocess saistībā ar Rīgas domi. Tas saistīts ar nacionālo naidu izraisošu skrejlapu izplatīšanu.

Kā vēstīts, februāri VDD no Valsts policijas saņēma kriminālprocesu par iespējamu nacionālā naida vai nesaticības izraisīšanu saistībā ar skrejlapām, kas tika izplatītas pirms Rīgas Rātslaukumā notikušā partijas "Saskaņa" mītiņa. Pasākums tika rīkots Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) atbalstam.

Sociālajos tīklos izplatītās fotogrāfijas liecina, ka Bolderājā iedzīvotājiem tika izplatītas lapiņas, kurās redzams Ušakovs ietērpts koncentrācijas nometņu ieslodzītā drānās. Viņu sagrābuši nacistiskās Vācijas formastērpos ģērbti karavīri uz kuru ķiverēm kāškrusta vietā attēlots logo, kas ir līdzīgs nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK logo. Ušakovam kaklā uzkārts plakāts ar uzrakstu: "Tāpēc, ka krievs."

Ušakovs aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka šis nav "Saskaņas" izplatīts aicinājums.

Atbalsta pasākums tika noorganizēts pēc Ušakova dzīves vietā veiktās kratīšanas saistībā ar "Rīgas satiksmes" korupcijas kriminālprocesu.

Uzrunājot protestētājus, Ušakovs norādīja, ka nav veicis nekādas prettiesiskas darbības, tāpēc viņam nav pamata baidīties.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)