Banner 980x90

VEF Rīga VTB līgas apakšgrupā spēkosies ar Maskavas CSKA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" nākamās sezonas VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārajā čempionātā spēkosies vienā apakšgrupā ar esošajiem līgas čempioniem Maskavas CSKA no Krievijas.

Abas komandas ielozētas sacensību B apakšgrupā.

Bez šīm vienībām B grupā spēlēs arī Krievijas klubi Maskavas apgabala "Himki", Samāras "Krasnije kriļja" un Ļubercu "Triumf", kā arī Ukrainas vicečempioni Mariupoles "Azovmaš", Kazahstānas čempioni "Astana", Lietuvas trešais spēcīgākais klubs Klaipēdas "Neptunas", Baltkrievijas čempioni Minskas "Cmoki" un vēl viena pagaidām nezināma komanda, kas turnīrā aizstās Lietuvas čempionus Kauņas "Žalgiris".

"Žalgiris" komanda šomēnes negaidīti paziņoja par izstāšanos no VTB līgas, to pamatojot ar saspringto spēļu grafiku ULEB Eirolīgā.

Kauņas kluba aizstājēju vārds tiks nosaukts tuvāko septiņu līdz desmit dienu laikā. Neoficiāla informācija liecina, ka uz šo vietu visreālāk pretendē Gruzijas komanda Tbilisi "Dinamo" un Sofijas "Lukoil Academic" no Bulgārijas.

Arī pērnajā sezonā "VEF Rīga" spēlēja vienā apakšgrupā ar CSKA, "Neptunas", "Cmoki" un "Triumf" komandām, bet izslēgšanas turnīrā tā tikās ar "Astana" un "Himki" vienībām.

Tikmēr sacensību A apakšgrupā spēlēs Krievijas klubi Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", Kazaņas "Unics", Krasnojarskas "Jeņisej", "Ņižņij Novgorod" un Sanktpēterburgas "Spartak", kuru pārstāv latvietis Jānis Strēlnieks, cita latvieša Jāņa Blūma pārstāvētā Lietuvas komanda Viļņas "Lietuvos rytas", "Doņeck" no Ukrainas, Nimburkas CEZ no Čehijas, Zgoželecas "PGE Turow" no Polijas un Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo", kurā gan vairs, visticamāk, nespēlēs latvietis Armands Šķēle.

Turnīra izspēles sistēma palikusi nemainīga - regulārajā čempionātā katra komanda savā grupā aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" pirmo reizi vēsturē sasniedza līgas ceturtdaļfinālu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)