Banner 980x90

Veiks Rīgas pilsētas ūdensvadu dezinfekciju

Foto: Riga24.lv
Foto: Riga24.lv

Lai paaugstinātu ūdensapgādes drošību, SIA "Rīgas ūdens" no pirmdienas, 25.janvāra līdz 29.janvārim veiks Rīgas pilsētas ūdensvadu dezinfekciju, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Dezinfekcijai pilsētas ūdensvados tiks izmantots hlors. Ūdensvadu dezinfekciju plānots uzsākt pirmdienas rītā.

Dezinfekcijas laikā ūdenim var būt jūtama hlora smaka, ko var novērst, ūdeni uzvārot. Neskatoties uz jūtamo hlora smaku, ūdens esot pilnībā drošs lietošanai uzturā, skaidro uzņēmumā.

Rīgas pilsētas ūdensvada tīklā ikdienā tiek nodrošināta hlora koncentrācija, kas nepārsniedz 0,2 miligramus litrā (mg/l) un kas nodrošina to, ka dzeramais ūdens pēc mikrobioloģiskajiem rādītājiem atbilst droša un nekaitīga ūdens prasībām.

Šāda hlora koncentrācija gan esot par zemu, lai aizturētu tā saucamās bioplēves veidošanos, kā rezultātā notiek ūdensvadu aizaugšana, mikroorganismu pastiprināta vairošanās ūdensvada tīklā, un ilgākā laikā tas var novest pie ūdens garšas un smakas pasliktināšanās.

Lai aizkavētu "bioplēves" un nelabvēlīgās mikrofloras un mikrofaunas veidošanos Rīgas pilsētas ūdensvados, ir nolemts īslaicīgi paaugstināt dezinfekcijā izmantotā hlora koncentrāciju līdz 0,5 mg/l.

Šāda prakse tiekot izmantota daudzās pasaules pilsētās. Arī daudzās Latvijas pilsētās pēdējos gados ir veikta ūdensvadu dezinfekcija.

Pēc Pasaules veselības organizācijas norādījumiem, cilvēkam nekaitīgā hlora koncentrācija ir 5 mg/l. Pasaulē tā ir normāla prakse, nodrošināt hlora daudzumu dzeramajā ūdenī no 0,2 - 1 mglL.

Rīgā ūdensvada tīklā dezinfekcija tiekot veikta, lai paaugstinātu ūdensapgādes drošību un izslēgtu jebkurus riskus rīdzinieku veselībai.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)