Banner 980x90

Vērienīgākā dizaina izstāde Baltijā "Design Isle" durvis vērs jau oktobrī

Šoruden Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no 3. līdz 6.oktobrim pirmo reizi notiks gada vērienīgākais dizaina industrijas notikums - Rīgas starptautiskā dizaina izstāde "Design Isle", kuras uzstādījums ir kļūt par viduspunktu un krustcelēm dizaina identitātei Baltijas reģionā un radīt notikumu un saskarsmes vidi dizaina profesionāļiem un inovatīviem uzņēmējiem.

Izstāde Daugavas, Rīgas un Latvijas viducī vienkopus pulcēs dizainerus, ražotājus un izplatītājus, kā arī dizaina entuziastus, lai četru dienu garumā radošā un aktīvā vidē atspoguļotu jaunākās dizaina tendences, svinētu nozīmīgākos kultūras svētkus, dibinātu biznesa kontaktus un kopīgi veicinātu dizaina nozares attīstību.

"Mūsdienu augstās konkurences apstākļos dizains ir viens no būtiskākajiem elementiem konkurētspējīgu inovatīvu preču un pakalpojumu radīšanā. Nodrošinot vidi, kurā apvienojas dizaineru idejas ar uzņēmēju iecerēm, tiek radītas izaugsmes iespējas kā dizaina industrijai, tā visai tautsaimniecībai kopumā," stāsta izstādes līdzorganizators un Latvijas Dizaineru savienības priekšsēdētājs Andrejs Broks.

Dizains rada iespējas!
"Design Isle" būs biznesa platforma, kur jaunajiem un arī jau atzinību guvušajiem dizaineriem prezentēt savus oriģināldarbus un satikties ar potenciālajiem sadarbības partneriem - ražotājiem, iepircējiem un mediju pārstāvjiem no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas un citām pasaules valstīm -, lai dibinātu biznesa kontaktus un pārrunātu potenciālās sadarbības iespējas. Profesionālos apmeklētājus novērtēt Baltijas dizaineru veikumu aicinās izstādes rīkotāji un atbalstītāji.

Radoša biznesa vide darījumiem
Izstādē ir aicināts piedalīties ikviens nozares pārstāvis, kas ir ieinteresēts piedāvāt savus produktus vai pakalpojumus profesionālam apmeklētājam un galapatērētājam. Interjera dizaineriem būs iespēja satikties ar arhitektiem, viesnīcu attīstītājiem, nekustamā īpašuma firmu pārstāvjiem, savukārt produktu dizaineri varēs iepazīties ar mēbeļu, dizaina priekšmetu, modes preču, sporta inventāra ražotājiem un daudzu citu nozaru ražotājiem, kuru produktiem nepieciešami oriģināli dizaina risinājumi.

"Līdzšinējā pieredze ir pierādījusi, ka Latvijā radīts dizains ir potenciāls eksporta pakalpojums, ar ko varam kļūt pazīstami pasaulē. Apzinoties dizaina nozīmi un tā pievienoto vērtību, kopā ar Latvijas Dizaineru savienību, Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) un nozares pārstāvjiem piedāvājam dizaina izstādi, kurā prezentēt savus darbus starptautiskā mērogā, nodrošinot tiem ilgtspējīgu nākotni. "Design Isle" būs tilts starp dizaineriem un uzņēmējiem, laba Latvijas dizaina vizītkarte starptautiskajos tirgos un vieta, kas mudinās daudzus ražotājus sākt savu produktu/ pakalpojumu pievienotās vērtības - dizaina - meklējumus tieši šeit," stāsta izstādes līdzorganizators un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 projektu grupas direktors Andris Pencis.

"Dizaina pērles" piedāvās TOP dizaineri
Izstādes sirds jeb centrālais notikums būs Latvijas Dizaineru savienības konkursa "Gada balva dizainā" labāko darbu ekspozīcija, kura aptvers rūpniecisko dizainu, interjera dizainu, grafisko dizainu, vides dizainu un fotodizainu. Savus darbus prezentēs labākie Latvijas dizaineri un mākslinieki, kas guvuši kā pašmāju, tā starptautisku atzinību.

Nozares pārstāvjiem būs iespēja arī apmeklēt seminārus, kuros varēs iegūt teorētiskas un praktiskas zināšanās sava biznesa attīstībai. Tajos pieredzē dalīsies Latvijas un ārvalstu eksperti, kuriem ir daudzu gadu pieredze dizaina jomā.

Jaunie talanti pārsteigs ar oriģinalitāti un neparastiem risinājumiem
Neatņemama ekspozīcijas sastāvdaļa būs Latvijas topošo dizaineru diplomdarbi un radošie projekti, jo nav noslēpums, ka tieši jauno dizaineru darbos vērojama oriģinalitāte un savādāks skatījums uz dizainu un tā izmantošanu. Viņu piedāvātie risinājumi ir drosmīgi, neparasti, asprātīgi un tajā pašā laikā paredzēti plašam patērētāju lokam.

"Piedaloties "Design Isle", studentiem būs iespēja redzēt savus darbus gan atzītu profesionāļu, gan citu studējošo darbu kontekstā un satikt talantu meklētājus no Latvijas un ārvalstīm," uzskata RTU Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūta direktore Ausma Viļumsone.

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, Latvijas Dizaineru savienība un Rīgas Tehniskā universitāte ar Latvijas Arhitektu savienības, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Republikas Patentu valdes un Latvijas Iepakojumu asociācijas atbalstu.

Vairāk: www.designisle.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)