Banner 980x90

VID un "Rīgas Centrāltirgus" paplašina sadarbību

Ņemot vērā ievērojamo pārkāpumu skaitu kases aparātu izmantošanā, lauksaimniecības produkcijas tirdzniecībā un citās jomās, Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) vadība 20.augustā, tikās ar AS ''Rīga Centrāltirgus'' administrāciju.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja VID Sabiedrisko attiecību daļa, tikšanās laikā tika pārrunāti aktuāli sadarbības jautājumi - pašreizējā informācijas apmaiņa, VID un AS "Rīga Centrāltirgus" īstenotie uzraudzības un kontroles pasākumi un tajos konstatētie pārkāpumi. VID un "Rīga Centrāltirgus" vadošās amatpersonas vienojās par dažādu kopīgu pasākumu nepieciešamību ar mērķi mazināt nodokļu nemaksāšanu pilnā apmērā un veicināt godprātīgo tirgotāju konkurētspēju un patērētāju tiesību aizsardzību.

"Esam secinājuši, ka, neraugoties uz mūsu regulāri veiktajiem uzraudzības un kontroles pasākumiem, diemžēl, bet visnotaļ liela daļa tirgotāju Rīgas Centrāltirgus teritorijā turpina neievērot normatīvo aktu prasības un nemaksāt nodokļus pilnā apmērā, nodarot zaudējumus gan pašvaldības, gan valsts budžetam. Apzināmies, ka tas prasīs laiku un nopietnu kopīgu darbu, tomēr AS "Rīgas Centrāltirgus" vadības izrādītā ieinteresētība un gatavība sadarboties vieš pārliecību, ka situāciju pakāpeniski ir iespējams mainīt un uzlabot." - atzina VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone un AS "Rīga centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs tikšanās laikā vienojās izvērtēt iespēju noslēgt sadarbības līgumu par savstarpējās sadarbības pilnveidošanu un paplašināšanu.

Taču jau šīs tikšanās laikā VID un AS "Rīga Centrāltirgus" vadošās amatpersonas vienojās paplašināt savstarpējās informācijas apmaiņu, pilnveidot kontroles un preventīvos pasākumus, lai novērstu nereģistrētu saimniecisko darbību un nelegālo nodarbinātību, kā arī pārkāpumus tirdzniecības jomā un kases aparātu lietošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)