Banner 980x90

Vienojas ar Rotari klubu par jauniešu centra būvniecību Ķekavā

Nedēļas nogalē tika parakstīts nodoma protokols starp Ķekavas novada pašvaldību, Rīgas Hanzas Rotari klubu (Latvija) un Bordesholmas Rotari klubu (Vācija) par jauniešu centra būvniecību Ķekavā, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv vēsta Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļas speciāliste Vineta Bērziņa.

Šogad Ķekavā jaunatnes iniciatīvu centra, nevalstisko organizāciju un citu iedzīvotāju grupu lietošanai plānots pārbūvēt simts gadus vecu saimniecības ēku. Pārbūves rezultātā taps divstāvu ēka ar pasākumu, nodarbību un konferenču telpām, pagrabstāvu atvēlot līdzās esošā stadiona lietotāju garderobēm, dušām un sporta inventāra glabāšanai.

Topošā jauniešu centra ēkas arhitekts ir Juris Poga, kurš veidojis ideju vizualizāciju ne tikai ēkai, bet arī apkārtnes labiekārtošanai ap ēku kompleksu. Vizuālās idejas viena no galvenajām domām - saglabāt vecās saimniecības ēkas mūra daļas, kas ir vēsturisks mantojums no Ķekavas pagātnes. Kaut gan šiem mūriem nav izteikta vēstures pieminekļa statusa, tomēr idejas īstenošanas rezultātā maza daļiņa vēstures tiks apvienota mūsdienīgā un gaumīgā celtnē.

Jauniešu centra būvniecības kopējās izmaksas lēšamas gandrīz 380 000 eiro, 45 000 eiro no tiem piešķir Rotari, balstoties uz noslēgto nodomu protokolu, no reģionālajiem ziedojumiem, atlikušo summu finansē Ķekavas novada pašvaldība.

Nodomu protokolu parakstīja Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks, Rīgas Hanzas Rotari kluba prezidents Gundars Strautmanis un Bordesholmas Rotari klubu (Vācija) Holger Pfau.

Pēc nodoma protokola parakstīšanas un Ķekavas novada pašvaldības budžeta 2014.gadam apstiprināšanas pašvaldība aktīvi turpina darbu pie šī projekta īstenošanas - šobrīd notiek tehniskā projekta izstrāde un martā plānots izsludināt iepirkumu.

Atgādinām, ka Rotary International Global Grant ir starptautisks fonds, kas finansiāli atbalsta ilgtermiņa projektus visā pasaulē, kuru ietvaros tiek īstenota sociāla līdzdalība. Šajā gadījumā projekta mērķis ir motivēt un ievirzīt jauniešus kā sociālu grupu radošām aktivitātēm, tādā veidā mazinot neiecietību, vardarbību un noziedzību jauniešu vidū.

Ķekavas novada pašvaldība jau 20 gadus dažādu projektu ietvaros sadarbojas ar Bordesholmas pašvaldību Vācijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)