Banner 980x90

VM analizēs rindu iemeslus Austrumu slimnīcā un meklēs finansējumu

Riga24.lv
Riga24.lv

Veselības ministrijas (VM) vadība kopā ar Nacionālā veselības dienesta (NVD) un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvjiem kopīgi strādās, lai analizētu pacientu rindu iemeslus, kā arī lai aprēķinātu, cik liels finansējums nepieciešams šī jautājuma risināšanai.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders, VM vadības tikšanās ar Austrumu slimnīcas un NVD vadībām plānota trešdien, 10.februārī. Ministrija plāno analizēt rindu uz pakalpojumiem iemeslus, kā arī to, cik liels papildu finansējums nepieciešams, lai "saprātīgā apjomā" palielinātu pieejamību valsts apmaksātai veselības aprūpei tieši Austrumu slimnīcā.

Kā atzīmēja Šneiders, šajās sarunās lielāka uzmanība tiks pievērsta tieši konsultācijām un izmeklējumiem, kas saistīti ar onkoloģiskām saslimšanām.

Šneiders arī norādīja, ka šobrīd nevar pateikt, cik liels finansējums rindu jautājuma risināšanai Austrumu slimnīcā būtu nepieciešams. Viņš arī piebilda, ka šobrīd rindu problemātikas risināšana plānota Austrumu slimnīcā, jo tā ir lielākā ārstniecības iestāde Latvijā, kā arī tāpēc, ka visu atrisināt uzreiz jebkurā gadījumā nav iespējams.

Jau ziņots, ka Austrumu slimnīca 1.februārī ziņoja, ka tajā dažu stundu laikā uz atsevišķiem izmeklējumiem aizpildītas visas valsts kvotētās vietas. Savukārt šorīt LTV veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) sacīja, ka pēc Māra Kučinska (ZZS) valdības apstiprināšanas prasīs papildu līdzekļus rindu uz izmeklējumiem samazināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)