Banner 980x90

Žagars: LNO jaunajā valdē jābūt profesionāļiem

Jaunajā Latvijas Nacionālās operas (LNO) valdē, kuru plānots izveidot līdz šā gada beigām, ir jābūt profesionāļiem. To šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" uzsvēra LNO direktors Andrejs Žagars, kuram tikko beidzies pērn uz gadu parakstītais darba līgums.

Patlaban kopā ar Kultūras ministrijas speciālistiem tiek strādāts pie likuma redakcijas, kas noteiks LNO valdes iecelšanas kritērijus. "Svarīgi, lai valdē būtu menedžmenta, finanšu un nozares profesionāļi, lai opera varētu saglabāt konkurētspēju," teica Žagars.

Žagars norādīja - viņš vēlētos turpināt vadīt operu, ja šī komanda būs profesionāla un gatava turpināt augstieņu iekarošanu Viss esot atkarīgs no kritēriju noteikšanas valdei, tāpēc LNO direktoram bijušas bažas, ka šajā valdē var nokļūt neprofesionāli un politiski angažēti cilvēki. Patlaban gan šīs bažas esot zudušas.

Viņš arī pauda cerību, ka kandidātus valdei vērtēs nopietna komisija.

Žagaram esot svarīgi, lai nepārtrūktu veiksmīgi sāktais process un būtu vēl vairāk operas zvaigžņu, kuru dēļ jau tagad Latviju uzskatot par operas lielvalsti.

Runājot par LNO finansējumu, Žagars norādīja, ka tas esot pietiekams, lai sabalansētu budžetu, un gada beigās papildus līdzekļi valdībai netikšot prasīti. Viņš pat cerot pamazām paaugstināt algas un tuvoties līmenim, kas bija pirms trim gadiem.

Kā ziņots, LNO jaunās valdes iecelšanu paredz likumprojekts grozījumiem Latvijas Nacionālās operas likumā. Patlaban likumprojekts, kas paredz operā koleģiālu valdi, izskatīts Saeimā otrajā lasījumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)