Banner 980x90

"Zaļā nedēļa" Rīgas Stradiņa universitātes studenti aicina rūpēties par skābekli

Sākot no 8.aprīļa līdz 13.aprīlim, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Studējošo pašpārvalde jau otro gadu pēc kārtas realizēs veselīga dzīvesveida un zaļās domāšanas projektu "Zaļā nedēļa". Šī gada projekta tēma ir skābeklis, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja RSU Studējošo pašpārvaldes sabiedrisko attiecību virziena vadītāja Kristiāna Štāla.

Akcijas laikā RSU studenti aicinās gan savus kolēģus no studējošo un pasniedzēju vidus, gan arī sabiedrību kopumā rūpēties par tīru gaisu, skābekli un tā uzņemšanas nozīmi garīga un fiziska darba laikā.

"Zaļās nedēļas" ietvaros katra diena būs veltīta noteiktai veselības tēmai:


* Pirmdien, 8.aprīlī, plkst.12.00 RSU vestibilā notiks projekta atklāšana ar muzikāliem priekšnesumiem un interesentiem būs iespēja iepazīties ar nedēļas garumā paredzētajām aktivitātēm;
* Otrdien, 9.aprīlī studenti tiks aicināti "Elpot vairāk" un vairot skābekli pavisam vienkāršā veidā – vācot makulatūru. Šajā dienā uz universitātes vestibilu būs jānes nevajadzīgā makulatūra. Starp citu, savācot vienu tonnu papīra, var izglābt 14 kokus, kuri savukārt ražo skābekli;
* Trešdienas, 10.aprīļa sauklis ir "Elpo dziļāk". Šajā dienā projekta organizatori RSU vestibilā studentus aicinās nodarboties ar sportiskām aktivitātēm, skaidrojot un īpašu uzmanību pievēršot velosportam. Fiziskās aktivitātes, it īpaši svaigā gaisā ar velosipēdu veicina skābekļa uzņemšanu organismā, nodrošinot pilnvērtīgu un kvalitatīvu studiju procesu un dzīvi kopumā.
* Ceturtdiena, 11.aprīlī no pārējām dienām atšķirsies ar to, ka šajā dienā galvenā tēma būs veselīga maltīte jeb "Elpo paēdis". Arī bez pārtikas, gluži tāpat kā bez skābekļa, mēs nespētu izdzīvot, bet mūsdienu steigā nereti tiek aizmirst paēst veselīgi. Ceturtdien, RSU ēdnīcā studentus lutinās kāds Latvijā pazīstams pavārs, kurš gatavos dziedinošanas, pilnīgas un spēkpilnas maltītes;
* Piektdien, 12.aprīlī jeb "Elpo tīri" dienā uzmanība tiks pievērsta neveselīgajam ieradumam – smēķēšanai – un tās izskaušanai. Šajā dienā studenti tiks mudināti atmest smēķēšanu, lai visi kopā varētu elpot tīrāk. Lai parādītu, cik ļoti smēķēšana negatīvi ietekmē elpošanas procesus organismā, apmeklētāji tiks aicināti veikt īpašu, balona pūšanas testu, kā arī piedalīties dažādās citās, ar elpošanu saistītās aktivitātēs.
* "Zaļā nedēļa" noslēgsies sestdien, 13.aprīlī ar moto ir "Elposim atbildīgi!" Šajā dienā ikvienam augstskolas apmeklētājam būs iespēja dalīties ar nedēļas laikā uzkrāto jauno pieredzi.

Visas RSU "Zaļās nedēļas" aktivitātes notiks Rīgas Stradiņa universitātē, Dzirciema ielā 16, Rīgā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)