Banner 980x90

"Zelta Mopēds" pulcināja aptuveni 100 dalībniekus

"Zelta Mopēda" pasākumā, kas trešdien, 1.maijā, norisinājās Biķernieku kartinga trasē, nepilnu 100 dalībnieku konkurencē, atsevišķās klasēs uzvarēja Toms Leitis, Arnis Tomass un Gunārs Magaznieks, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informējapasākuma organizatori.

Savukārt skūteru klasēs ātrākie bija Andris Krištabāns, Aivis Vilciņš un igaunis Sander Suigussaar. Vislielāko skatītāju atsaucību šogad guva atjaunotā vēsturisko sporta un ceļa motociklu klase, kurā uzvaru guva pazīstamais motosporta veterāns Arnis Tomass, sīvā cīņā pārspējot otru veterānu Tālu Meļķi.

Kopumā Biķernieku trasē trešdien startēja nepilns simts dalībnieku, bet starp skatītājiem bija ap 300 ielas skūteristi, kuriem šis pasākums vienlaicīgi kalpoja kā sezonas atklāšanas notikums.

Šogad "Zelta Mopēda" sacensību laikā Biķernieku trasē darbojās arī īpaša Moto drošībnieku komanda – Mr. Info, Mr. Tehno un Mis Moto - kura sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), SIA "Statoil Fuel & Retail Latvia" un apdrošināšanas sabiedrību ERGO veica ātros motorizēto transportlīdzekļu drošības testus un atraktīvā veidā pārbaudīja pasākuma dalībnieku zināšanas par drošu braukšanu.

Jaunajiem mopēdistiem trūkst izpratne par ceļu satiksmes noteikumiem un sava spēkrata drošību, secinājuši Moto drošībnieku komandas inspektori. "Aptaujājot vairāk nekā 200 motobraucējus, vien neliela daļa jeb 7% spēja pareizi atbildēt uz visiem uzdotajiem jautājumiem no mopēdu vadīšanas teorētiskā eksāmena, kopumā uzrādot visai vājas zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem un riskējot pieņemt nepareizus lēmumus arī uz ceļa," stāsta inspektors Mr. Info, kurš pārbaudīja moto braucēju ceļu satiksmes drošības noteikumu zināšanas.

Lai arī mopēdu vadītāji sacensībām bija īpaši gatavojušies un izrotājuši savus spēkratus, liela daļa no tiem bija visai kritiskā tehniskā stāvoklī. "Vien retais pirms došanās trasē bija pārbaudījis sava mopēda bremzes un nomainījis uzlikas. Arī riepu stāvoklis lielai daļai mopēdu bija tuvu kritiskam – tās bija nobrauktas, bez protektora zīmējuma. Savukārt tāda "ekstra" kā spoguļi bija vien katram desmitajam pārbaudītajam mopēdam," pasākuma dalībnieku spēkratu tehnisko sagatavotību pēc mini tehniskās apkopes veikšanas komentē inspektors Mr. Tehno.

Savukārt par drošāko motobraucēju ielu skūteristu vidū Moto drošībnieku komanda atzina Kitiju Kurzemnieci no Rīgas, kurai piešķīra speciālbalvu – zelta moto ķiveri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)