Banner 980x90

Zibens aizsardzība vasaras laikā ir īpaši svarīga! 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Straujiem soļiem sākusies vasara, kas priecē ar sauli un iespēju atpūsties brīvā dabā. Taču vienlaikus karstajā laikā jāpadomā par savas veselības un mājokļa aizsardzību ne tikai sauļošanās kontekstā, bet arī domājot par zibens aizsardzību. Vai Tava māja ir gatava zibens spērienam un ir aprīkota ar atbilstošu, profesionālu un mūsdienīgu aizsardzības sistēmu? Vai zini, kā rīkoties, ja sācies spēcīgs negaiss? Vai slēpties zem koka lapotnes vai tomēr atrasties klajā laukā? Profesionāls zibensnovedējs un zināšanas par zibensaizsardzību var glābt pat dzīvību. 

Neparedzamā dabas parādība 
Zibens aizsardzība nepieciešama gan cilvēkiem, gan mājokļiem, gan elektronikai un iekārtām. Latvijā no zibens katru gadu cieš ievērojams skaits mājsaimniecību, kas būtu varējušas glābt savu māju vien ar ierīkotu zibens novedēju. Ik gadu tiek zaudēti tūkstošiem eiro, un jāņem vērā, ka ne visiem ir mājokļa un iekārtu apdrošināšana. 

Ne velti maģisko zibens spēku cilvēks apbrīno jau tūkstošiem gadu – tā ir viena no senākajām dabas parādībām, par ko dziedātas dziesmas un kas pielūgta un apvīta ar spēcīgāko enerģiju. Zinātniski skatoties, zibens ir milzīga, elektriska dzirkstele – unikāla dabas parādība, kas rodas elektriskā lauka izlādes laikā starp mākoņiem negaisa, sniegputeņa vai vulkāna izvirduma laikā, kura veidojas starp pretēji uzlādētajiem elektriskajiem laukiem. Zibens skaistums ir fantastisks, bet tā radītais posts – neglābjams, ko apliecina daži interesanti un neticami fakti. 

• Spēriena laikā temperatūra sasniedz 30 000 grādu pēc Celsija skalas, tāpēc zibens spēj izkausēt pat smiltis, pārvēršot tās stiklā.
• Strāvas stiprums zibens spēriena laikā sasniedz 100 000 ampēru, un tās ātrums sasniedz 30 000 km/h.
• Iesperot kokā, zibens burtiski "uzvāra" tā sulu no iekšpuses.
• Katrs zibens metrs var spīdēt tik spoži kā miljons kopā iedegtu simts vatu spuldzīšu.
• Iesperot cilvēkam, milzīgā trieciena rezultātā rodas apdegumi, kaulu lūzumi, nervu sistēmas bojājumi, sirds darbības apstāšanās. 

Visi iepriekšminētie iemesli ir skaidrs apliecinājums, kāpēc nepieciešams zibens novedējs, kura mērķis ir aizsargāt ēku un tajā esošās dzīvās būtnes no tiešās zibens izlādes un ar to saistītā uguns riska. Sekundārais mērķis ir pasargāt ēkā izvietotās elektroierīces, izvietojot speciālas pārsprieguma aizsardzības sistēmas, kas pēc radītajiem zaudējumiem sastāda milzīgu naudas apjomu. 

Kā rīkoties, ja zibens laikā?
Lai saudzētu savu un ģimenes locekļu veselību, vasaras sākumā ieteicams savstarpēji pārrunāt šādus ieteikumus: 
• nevajadzētu doties ārpus telpām un jāaizver logi, durvis, dūmvadi;
• lai telpā neiekļūtu lodveida zibens, jānodrošina telpas bez caurvēja; 
• jāizvairās no metāla priekšmetiem – elektroiekārtām, antenām, logiem, durvīm, ūdens krāniem un radiatoriem; 
• nevajadzētu izmantot mobilos telefonus un sadzīves elektroniku;
• ja atrodies klajā laukā, visdrošāk ir nogulties uz zemes pēc iespējas tālāk no ūdenstilpnēm; 
• nedrīkst slēpties zem kokiem, īpaši atsevišķi augošiem; 
• kategoriski aizliegts atrasties ūdenstilpņu tuvumā! 

Uzticamākais zibens aizsardzības uzņēmums ir "Aure 1"
Kā norāda uzņēmuma "Aure 1" vadītājs Uldis Štāls: "Izvēloties zibens aizsardzības risinājumus, nevar likt vienlīdzības zīmi starp kvalitāti un ekonomiju. Ekonomija ietekmēs materiālu kvalitāti, bet tā savukārt – galaprodukta drošības pakāpi. Galvenokārt klienti izvēlas mūsu vērtības – augstas prasības pret drošību, precizitāti. Mūs izvēlas arī klienti, kam svarīgi ir izdevīgākie ilgtermiņa risinājumi."

Kāpēc izvēlēties "Aure 1" pakalpojumus: 
• iespēja izbaudīt individuālu un personīgu pieeju katram klientam; 
• uzņēmumā tiek lietoti vairākās desmitgadēs pārbaudīti ražotāju materiāli;
• izstrādāts dzīvotspējīgs uzņēmuma plāns, lai spētu nodrošinātu ilgtermiņa garantiju; 
• nemainīga un zinoša komanda ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi. 

Ikviens klients var par to pārliecināties, zvanot 26409640 vai rakstot info@zibens.lv. Pasargā savu veselību un mājokli! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)