Banner 980x90

Ziedu nolikšana Salaspilī par godu Kirholmas kaujai

Salaspilī notika svinīgā ziedu nolikšana pie poļu un zviedru pieminekļiem par godu kaujai pie Kirholmas, Polijas-Zviedrijas kara (1600-1629) nozīmīgākajai kaujai, pilsētas informācijas pportālu Riga24.lv informē Denīze Ponomarjova.

Ceremonijā piedalījās Polijas Republikas vēstnieks Latvijā Ježijs Mareks Novakovskis, Zviedrijas Karalistes vēstnieks Latvijā Henriks Landerholms, Polijas Republikas vēstniecības Militārais atašejs pulkvedis Edvards Ciesielskis, Zviedrijas Karalistes Militārais atašejs pulkvežleitnants Magnuss Lundgrens, Latvijas Republikas Nacionālo bruņotu spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks pulkvedis Ainārs Ozoliņš, kā arī Polijas Muižnieku savienības pārstāvis Igors Klims.


Kauja norisinājās 1605.gada 27.septembrī tagadējās Salaspils pilsētas teritorijā, un tās laikā apvienotais Polijas-Lietuvas kopvalsts karaspēks kopā ar Kurzemes un Zemgales hercogistes vienībām Lietuvas lielkņazistes karavadoņa Jana Karola Hodkeviča vadībā sakāva Zviedrijas karaļa Kārļa IX karaspēku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)