Banner 980x90

Zināmi "Getliņu" atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecības pretendenti

Atkritumu apsaimniekotājas SIA "Getliņi Eko" konkursam "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" pieteikumus iesnieguši SIA "Ekodoktorīna", AS "Daugavpils specializētā autotransporta uzņēmums" un SIA "Vides pakalpojumu grupa", biznesa portālam "Nozare.lv" norāda "Getliņi Eko" pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Viszemāko projekta īstenošanas summu piedāvā "Daugavpils specializētā autotransporta uzņēmums". Uzņēmuma piedāvājumā norādīts, ka vienas tonnas sadzīves atkritumu sagatavošana noglabāšanai izmaksās 5,62 latus, bet kopējā piedāvātā līguma summa ir 16,86 miljoni latu.

Nākamais lētākais piedāvājums ir "Vides pakalpojumu grupai", kas vienu tonnu atkritumu plāno sagatavot par 6,66 latiem. Kopējā visa projekta summa ir 19,98 miljoni latu.

Savukārt uzņēmums "Ekodoktorīna" vienu tonnu piedāvā sagatavot noglabāšanai par 10,54 latiem, savukārt kopējā projekta summa ir 31,62 miljoni latu, kas, salīdzinot ar "Daugavpils specializētā autotransporta uzņēmuma" piedāvājumu, ir teju divas reizes lielāks.

Uzvarētājs šajā konkursā vēl nav noskaidrots. Tālāk iepirkuma komisija izskatīs visus atlases dokumentus, tehniskos un finanšu piedāvājumus, apliecinājumus, kā arī citas formalitātes.

Kā ziņots, konkurss "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" tika izsludināts pērn 21.decembrī. Līdz šim konkursa termiņš ir ticis pagarināts trīs reizes.

Atkritumu apsaimniekotāja SIA "Getliņi Eko" pērn teju dubultojusi peļņu, sasniedzot 1,6 miljonus latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā. Uzņēmuma peļņa 2011.gadā bija 797 170 lati.

Savukārt SIA "Getliņi Eko" apgrozījums pērn sasniedza 8,83 miljonus latu, kas ir par 17,2% vairāk nekā 2011.gadā, kad apgrozījums bija 7,53 miljoni latu.

SIA "Getliņi Eko" nodarbojas ar atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 213 505 lati. "Getliņi Eko" Rīgas pilsētas pašvaldībai pieder 97,92% kapitāla daļu, bet Stopiņu pagasta padomei - 2,08% kapitāla daļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)