Banner 980x90

Zobārstniecības kabinets "Addent"

Zobu protēžu izgatavošana ļauj mākslīgi atjaunot zaudētos zobus. Protēzes aizstāj slimības vai traumas dēļ trūkstošos zobus un atjauno cilvēka smaidu, kā arī atvieglo ēšanu un runāšanu.
 

Zobu protēžu izgatavošana

Zobu protēžu izgatavošana ļauj mākslīgi atjaunot zaudētos zobus. Protēzes aizstāj slimības vai traumas dēļ trūkstošos zobus un atjauno cilvēka smaidu, kā arī atvieglo ēšanu un runāšanu.

Pirms zobu protēžu izgatavošanas tiek veikta diagnostika, ārstēšanas plāna sastādīšana, kam seko atbilstošākā protežēšanas veida noteikšana.

Zobu protēžu izgatavošanu sāk ar pacienta zobu nospieduma noņemšanu. Iegūto nospiedumu nosūta uz zobu tehnisko laboratoriju. Ja pacientam nav saglabājušies paša zobi, tad sakodiena noteikšanai izgatavo vaska sagatavi. Kad ticis izgatavots vaska zobu protēzes modelis, pacients to pielaiko. Nepieciešamības gadījumā tiek veiktas korekcijas. Ja modelis pacientam der, tiek izgatavota īstā zobu protēze.

Zobu protēžu izgatavošanā ietilpst gan izņemamo, gan neizņemamo protēžu izgatavošana. Neizņemamās protēzes ir fiksētas konstrukcijas, piemēram, tilti, kas ne vizuāli, ne funkcionāli neatšķiras no īstiem zobiem. Izņemamās protēzes ietver dažāda veida platītes un kapes, piemēram, balināšanai un aizsardzībai.

Viens no neizņemamo protēžu veidiem ir metālkeramikas kronis – tos parasti liek uz stipri bojātiem sānu zobiem. Zobu protēžu izgatavošanai vispirms nepieciešams izveidot metāla karkasu, kas precīzi pieguļ sagatavotam zobam. Karkass ir svarīgākā konstrukcijas daļa, tāpēc maksimālas kvalitātes sasniegšanai to var veidot no dārgmetālu, titāna vai hroma-kobalta sakausējumiem. Kronis ir ļoti izturīgs un estētisks.

Lasiet vairāk: http://www.addent.lv/#pakalpojumi

Zobu implantu ievietošana

Zobu implantu ievietošana paredzēta zaudētu zobu aizvietošanai. Tā ir īsa, nesāpīga operācija, ko veic, izmantojot lokālo anestēziju. Implants tiek ieskrūvēts žokļa kaulā, tas saaug kopā ar kaulu un kalpo kā pamats zoba kronim vai citām protēžu konstrukcijām.

Zobu implantu ievietošanu veic, ja zobs ir zaudēts slimības (piemēram, smaganu vai zobu sakņu infekcijas, kariesa), vai arī traumas dēļ. Implantu iespējams ievietot arī tad, ja zobi trūkst kopš dzimšanas. Zobu implantu ievietošana palīdz atgūt zobu funkcionalitāti un iepriekšējo izskatu. Implanti izskatās tāpat kā dabiskie zobi.

Implants ir titāna sakausējuma skrūve, ko ieskrūvē žokļa kaulā, imitējot zaudētā zoba sakni. To izgatavošanā izmanto titānu, jo tas ir vienīgais biosaderīgais materiāls ar lielu izturību, kā arī organisma atgrūšanas gadījumi ir ļoti reti.

Zobu implantu ievietošana sākas ar pacienta mutes dobuma higiēnu, kam seko ķirurģija – implanta ievietošana, tad protežēšana – uz implanta uzliek kroni (pēc tam, kad implants ir ieaudzis kaulā jeb pēc 3 – 6 mēnešiem). Pati implantēšana noris aptuveni 30 – 60 minūtes.

Lasiet vairāk: http://www.addent.lv/#pakalpojumi

Mutes dobuma higiēna

Mutes dobuma higiēna ir vismaz vienu reizi gadā nepieciešama profilaktiska procedūra. Tā palīdzēs ilgstoši uzturēt zobu un smaganu veselību labā stāvoklī, kā arī kontrolēt zobu veselību.

Mutes dobuma higiēnas laikā higiēnists iztīra visas grūti sasniedzamās mutes dobuma daļas, noņemot zobu aplikuma baktērijas un zobakmeni. Zobu aplikums ir masa, kas veidojas no ēdiena paliekām. Ja tā uzkrājas ilgstoši, tā sacietē un rodas zobakmens. Ikdienas rūpes par zobiem nespēj pilnībā likvidēt aplikumu un zobakmeni. Lai izvairītos no iekaisuma un infekcijas rašanās, nepieciešama regulāra mutes dobuma higiēna. Smēķētājiem, pacientiem ar sirds slimībām un cukura diabētu ieteicams procedūru veikt biežāk.

Vispirms higiēnists novērtē pacienta mutes dobuma stāvokli un nepieciešamības gadījumā veic virsmas anestēziju, ja zobi ir jutīgi. Ja uz zobiem ir izteikts aplikums vai zobakmens, tos vispirms attīra ar ultraskaņas skeileri. Tad ar speciāliem zobārstniecības instrumentiem tiek noņemts aplikums, zobus nopulē un iztīra ar zobu diegu. Pusstundu pēc mutes dobuma higiēnas nedrīkst ēst, dzert un skalot muti.

Lasiet vairāk: http://www.addent.lv/#pakalpojumi

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)