Banner 980x90

5 aplikācijas ģimenes budžeta plānošanai

Personīgā budžeta plānošana ir aktuāla daudziem – tā palīdz veiksmīgāk pārvaldīt savas finanses, atrisināt neparedzētas situācijas, kā arī īstenot lielākus dzīves plānus. Taču kā izveidot efektīvu budžeta plānu? Un kādus palīglīdzekļus der izmantot? Par to turpinājumā.

Budžeta plāns, kas atbilst Tavām prasībām
Neatkarīgi no tā, kādu stratēģiju budžeta plānošanai izmanto, vispirms svarīgi izvērtēt, kādi ir šī brīža naudas tērēšanas ieradumi, cik lieli ir obligātie izdevumi, kādi ir aktuālie finanšu mērķi, kas nepieciešams, lai tos sasniegtu. 

Lai gūtu skaidru priekšstatu par savām vajadzībām un iespējām, nepieciešams veikt izpēti- ilgāku laika posmu, piemēram, mēnesi vai divus, uzskaiti visus savus izdevumus, lai saprastu, kam un cik daudz tiek tērēts. Pēc tam vari izdarīt secinājumus, ieviest nepieciešamās korekcijas un sastādīt jaunu budžeta plānu, kas atbilst Tavām prasībām. 

Kas nepieciešams, lai plāns darbotos?
Izveidot budžeta plānu ir viena lieta, taču izpildīt – pavisam cita. Veiksmīgai budžeta plāna izpildei nepieciešama apņēmība un spēja izsekot līdzi naudas plūsmai. Taču mūsdienu straujajā dzīves ritmā tas mēdz būt visnotaļ sarežģīti. Taču tikai ne tad, ja palīgā tiek ņemtas īpaši šim nolūkam radītās budžeta aplikācijas. 

Ar to starpniecību var ērti sekot līdzi saviem izdevumiem, plānot lielākus pirkumus un pat sastādīt iepirkumu sarakstu. 

5 aplikācijas budžeta plānošanai
Mobilo aplikāciju klāsts ir daudzveidīgs, tādēļ katrs var izvēlēties to risinājumu, kas viņam derēs visvairāk. 

Money Lover
Mobilā lietotne, kas ļauj sekot līdzi finanšu plūsmai. Kas būtiski – visi uzskaitītie darījumi tiek sagrupēti atsevišķās kategorijās, palīdzot izsekot budžeta plāna izpildei un pārliecināties, ka kādā no kategorijām nav iztērēts vairāk, kā plānots. 

One Touch Expenser
Aplikācija, kas palīdzēs nepalaist garām svarīgāko rēķinu apmaksu. Īpaši noderīga, kad noformēta, piemēram, kredītlīnija vai aktuāli kādi citi maksājumi, ko svarīgi veikt laikā. Šo aplikāciju var izmantot arī budžeta plānošanai, kā arī čeku fotografēšanai un saglabāšanai. 

Our Groceries Shoping List
Gudra iepirkšanās ir daļa no budžeta plāna veiksmīgas izpildes. Pirkumu plānošanai un iepirkumu sarakstu sastādīšanā palīdzēt var aplikācija ‘’our groceries shoping list’’, ar kuras starpniecību ātri un vienkārši iespējams sastādīt iepirkumu sarakstu. 

Būtiski, ka izveidoto sarakstu var sinhronizēt ar citiem telefoniem, tā nodrošinot, kas tas ir pieejams arī citiem ģimenes locekļiem – turklāt viņi to var ne vien apskatīt, bet arī papildināt un rediģēt. 

You need a budget
Šai aplikācijai pieejama gan datora, gan mobilā versija. Norādot tajā dažādām vajadzībām atvēlēto budžetu, kā arī veicot naudas darījumu uzskaiti, aplikācija parādīs, cik daudz naudas katrā izdevumu kategorijā vēl vari tērēt. Jāatzīmē – lai šī lietotne būtu pieejama mobilajā tālrunī, vispirms tā jālejupielādē datorā. 

Good budget
Vēl viena lietotne, ko noteikti vērts pieminēt – ‘’Good budget’’. Piemērota tiem, kuriem patīk grafiki – šī aplikācija aktuālo informāciju par budžeta plānu un tā izpildi atspoguļo ar pārskatāmu grafiku palīdzību. Bezmaksas versija ļauj aplikācijā pievienot 10 izdevumu kategorijas, savukārt maksas versijā kategoriju skaits ir neierobežots.

Budžeta plānošana palīdz sasniegt un saglabāt finansiālo stabilitāti, kā arī īstenot lielākas ieceres. Lai ar šo uzdevumu tikt galā būtu vienkāršāk, vērts izmantot mūsdienu tehnoloģiju sniegtās iespējas – mobilās aplikācijas, kas šobrīd pieejamas plašā izvēlē. Atrodi savējo un izmēģini priekšrocības, ko tā sniedz! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)