Banner 980x90

7 iemesli, kādēļ ir vērts studēt augstskolā

Jums ir vidējā vai vidējā-profesionālā izglītība? Vai uzskatāt, ka jums ar to pietiek? Lai arī dzīvi iespējams turpināt bez augstākās izglītības, tas ir lielisks ieguldījums jūsu nākotnē un izaugsmē. 

Raksta turpinājumā uzziniet 7 iemeslus, kādēļ studijas var izrādīties jums nepieciešamas un noderīgas.

Iespēja pelnīt vairāk
Mūsdienās veiktie pētījumi liecina, ka cilvēki, kam ir augstākā izglītība, nopelna aptuveni par 20% vairāk nekā tie, kam ir vidējā izglītība  (avots: SHEEO izglītojošais pētniecības centrs, 2019). Šī statistika attiecas uz visu pasauli. Iegūstot augstāko izglītību, jūs ne tikai varat pelnīt vairāk izvēlētajā profesijā  ja ir vēlme, varat gūt papildu ienākumus, strādājot par konkrētās jomas pasniedzēju.

Primitīva darba devēja prasība
Mūsdienās, īpaši Latvijā dažādos amatos augstākā izglītība ir viena no obligātām prasībām. Jebkurā gadījumā – tā ir liela priekšrocība, salīdzinot ar citiem, kuriem ir zemāka izglītība. Darba devējs noteikti novērtēs jūsu augstāko izglītību, to varēs just gan atalgojuma ziņā, gan attieksmē pret jūsu prasmēm.

Ieguldījums un solis mūžizglītībā
Studijas cilvēkam sniedz ne tikai zināšanas  tas ir veids, kā būt mūsdienīgam, iederēties laikā, iepazīstoties ar dažādām inovācijām, iegūstot vērtīgus kontaktus un attīstot personīgo izaugsmi. Tas viss ar jums paliek jūsu mūža garumā. Tā ir lieliska pieredze pat tad, ja nevēlaties darboties izvēlētajā studiju virzienā.

Nav jāuztraucas arī par to, ja par izvēlēto studiju programmu nepieciešams maksāt. Maksa par mācībām noteikti atmaksāsies – ja ne naudas ziņā, tad zināšanu un iegūto kontaktu ziņā pavisam noteikti!

Uzticības un respekta garants
Augstākā izglītība ir sasniegums, ar ko cilvēki lepojas. Iegūstot, piemēram, bakalaura grādu, jūs iegūstat ne vien diplomu, bet arī apkārtējo cilvēku uzticību un respektu. Jūs pierādāt gan sev, gan citiem, ka esat spējīgs kaut ko paveikt. Apkārtējie pavisam noteikti apzinātos, ka jūs esat ieguldījis smagu darbu, kas noteikti atmaksāsies – īpaši tie, kas uz šādu soli nebūs saņēmušies, taču jūs to būtu paveicis.

Nākotnes drošība
Iegūstot vidējo izglītību, jūs neesat apguvis konkrētu virzienu, iegūstot vidējo-profesionālo izglītību, jūsu prasmes ir primitīvas, tās piemīt daudziem. Iegūstot augstāko izglītību, jūs nodrošināt savu nākotni. 

Mūsdienās viss ātri mainās, nepieciešams augsts prasmju līmenis. Šādā gadījumā augstākā izglītība ir lielisks bonuss, jo, uzzinot kaut ko jaunu, jūs attīstāties. Tādā veidā jūs varat nodrošināt sev prestižu un pastāvīgu darbu  augstskola jums sniegs zināšanas tā, lai varat sekot līdzi laikam.

Pievienotā vērtība
Studijas augstskolā, kā jau iepriekš rakstā tika minēts, nav domātas tikai tādēļ, lai iegūtu zināšanas. Iegūstot augstāko izglītību, cilvēks apgūst emocionālo inteliģenci, iegūst spēju izprast dažādus procesus un ar dažādu sociālo aktivitāšu palīdzību attīsta savus talantus. Tā ir iespēja kļūt par kāda konkrēta amata profesionāli ar pievienoto vērtību. 

Apmeklējot augstskolu, jūs varat iegūt kontaktus, kas, iespējams, jums noderēs visas dzīves garumā. Vai jūs vēlaties kļūt, piemēram, par izcilu ārstu, psihologu vai pat žurnālistu? 

Pieredze, pieredze un vēlreiz pieredze
Studējot augstskolā, jums ne tikai ir iespēja katru dienu apmeklēt studiju iestādi – mūsdienās daudzi izmanto tādu iespēju kā ERASMUS apmaiņas braucieni. Tas ne tikai paceļ zināšanas jaunā līmenī, tas rada izpratni par dažādām kultūrām. Tas attīsta pasaules uztveri un sniedz iespēju būt tur, kur, iespējams, bez studiju palīdzības jūs nevarat nonākt. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)