Banner 980x90

Atraktīvas aktivitātes bērniem pašu dārza pagalmā

Ja jūsu mājās ir dārzs un jūsu ģimenē aug bērni, tad pavisam noteikti labos laika apstākļos viņus var aicināt laiku pavadīt ārā. Āra pagalms ir vieta, kur vecāki saviem bērniem var radīt aizraujošas nodarbes un aktivitātes, tāpēc šajā rakstā apskatīsim dažas no tām. 

Batuts atraktīvai lēkāšanai
Pagalmi, kuros ir batuti, mēdz aizraut ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos. Lēkāšana pa batutu ir fiziska aktivitāte, kur bērni var izkustēties, taču tikpat labi var darīt arī ko mierīgāku, piemēram, apgulties un zīmēt, lasīt grāmatas vai mācīties kādus interesantus vingrošanas uzdevumus. Sekojiet arī līdzi, lai bērni aktīvā darbībā uz batuta negūtu traumas!

Runājot par batutu drošību, vislabāk ir iegādāties tādu, kuram ir aizsargtīkls – tas var aiztaupīt uztraukumu par iespējamību lēkājot nejauši no batuta izkrist. 

Šūpoles dažādiem vecumiem
Atkarībā no tā, kāds ir bērnu vecums, jūs varat arī piemeklēt šūpoles. Piemēram, mazākiem bērniem var iegādāties šūpoles ar norobežojumiem, lai gan bērns, gan jūs justos droši. Savukārt lielākiem bērniem varat iekārt parastās šūpoles – tās radīt pats no liela dēļa, baļķiem un virvēm. 

Smilšu kaste
Ne visiem bērnu vecumiem interesanta šķitīs smilšu kaste, tomēr piemērotā vecumā šāda kaste ir aizraujoša nodarbe – smilšu kūkas un pilis bērnu var aizraut pat uz vairākām stundām. Rotaļas smilšu kastē dod bērnam iespēju attīstīt radošumu un arī motoriku, kas ir ļoti vērtīgs ieguldījums attīstībā. 

Baseins
Arī dārza peldbaseins var iepriecināt ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos. Baseinu lielumi ir dažādi, tāpēc jau laikus izlemiet, vai vēlaties tikai bērniem mazo peldbaseinu, kas ir diametrā ap 1,2 metriem, vai lielāku baseinu, kurš var būt arī ap 5,5 metriem. Karstās vasaras dienās bērni ar lielāko prieku metīsies tajā rotaļāties un atveldzēties. Papildus varat sarūpēt ūdens aksesuārus aizraujošām rotaļām, piemēram, bumbas, gumijas rotaļlietas vai pat putas. 

Šādu dārza elementu kā baseins iegūt nav problēmu – vispirms izpētiet, kādi ir baseini internetā, salīdziniet to izmēru, stilu un atsauksmes un tad pasūtiet, piemēram, šeit, lai iepriecinātu savu ģimeni.

Rotaļu laukums
Ja vēlaties aizraut bērnus ar sajūsmu un enerģiskām aktivitātēm, tad jūsu mājās lieliski noderētu kompleksais bērnu rotaļu laukums, kuros ir gan slidkalniņš, gan rāpšanās troses. Tiesa, šāds komplekts nemaksā lēti, tomēr tas var aizstāt iešanu uz bērnu laukumiem, kā arī, pieskatot bērnus, rotaļāšanos mājās var padarīt daudz drošāku. 

Slidkalniņš
Lielāki un mazāki, garāki un īsāki – slidkalniņu piedāvājuma klāsts ir gandrīz nebeidzams. Lai veicinātu vēl lielāku prieku un sajūsmu bērnos, jūs varat iegādāties arī bumbu vannu, kuru var novietot slidkalniņa galapunktā, kā arī dažādus citus motivējošus un veicinošus dārzam piemērotus objektus, piemēram, baseinu ar ūdeni. 

Dārza mājas
Dārza būdiņa kokā vai piemājas stūrī, kas pieder tikai bērnam, ir katra jaunekļa sapnis un vēlme. Dārza mājiņas jūs varat pagatavot gan pats, gan iegādāties interneta veikalā, tādējādi nelauzot galvu ne par materiālu izvēli, ne par konstrukciju vai drošības elementiem. Daudzas mājiņas ir uzbūvētas arī ar jau minēto slidkalniņu, dodot iespēju bērnam izlemt, vai nu nošļūkt pa to, vai kāpt pa trepēm. 

Katram vecumam noteikti ir savas intereses, tāpēc pirms izvēlaties par labu kādam lielākam pirkumam, noteikti ieklausieties savu bērnu vēlmēs – iespējams, ka piepildīsiet kādu sen lolotu un sapņotu bērna sapni!

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)