Banner 980x90

Auto mazgāšana soli pa solim

Jo vairāk tiek lietota automašīna, jo vairāk sāk parādīties dažādas nodiluma pazīmes, piemēram, traipi, skrāpējumi, dažādi netīrumi. Lai automašīnu saglabātu vizuāli pievilcīgu ilgāku laiku, tā noteikti ir rūpīgi un bieži jākopj. 

Iespējams, ka lielākajai daļai auto īpašnieku, nepatīk pārāk bieži tīrīt un spodrināt savu spēkratu, tomēr tas nāks tikai un vienīgi par labu. Turklāt kuram gan cilvēkam patīk pārvietoties netīrā automašīnas salonā un stiklu atspīdumos redzēt, cik ļoti dubļaina ir automašīnas ārpuse? Protams, visvienkāršāk automašīnas tīrīšanu ir uzticēt speciāliem auto saloniem, tomēr laika gaitā tas noteikti nebūs pats izdevīgakais darījums. 

Pat ja pašam nepatīk tīrīt savu automašīnu, jo liekas, ka tas ir pārāk grūti, tad raksta turpinājumā esošie padomi noteikti noderēs. Tajos būs precīza informācija, kā soli pa solim padarīt tīru savu spēkratu. Ar šo padomu palīdzību auto mazgāšana var nelikties vairs nemaz tik sarežģīta.  

Salona tīrīšana
Vispirms jāsāk ar auto salona tīrīšanu.Tā kā tur tiek pavadīts diezgan ilgs laiks, it īpaši tālākos braucienos, tad, iespējams, ka auto salons tiek piegružots vai arī tas iegūst kādu jaunu traipu, ko nāksies iztīrīt. 

Kā panākt tīrību automašīnas salonā?
• Atbrīvojies no atkritumiem – auto salonā pēc garākiem pārbraucieniem var būt palikuši ēdiena iepakojumi vai tukšas dzērienu pudeles. Lai tīrīšanu varētu sākt, visi atkritumi ir jāizvāc no automašīnas salona.
• Tālāk nepieciešams izņemt auto paklājiņus un tos izpurināt. Ja paklājiņi ir no auduma, tad papildu tīrībai tos var izsūkt ar putekļu sūcēju. Kad paklājiņi ir tīri, noliec tos malā. 
• Vietās, kur grūti tikt klāt parasti ir sakrājušies diezgan daudz gružu. Šādas vietas var mēģināt iztīrīt ar zobu birsti. Var izmantot arī putekļu sūcēju, lai savāktu gružus. 
• Kad grūti aizsniedzamas spraugas ir iztīrītas, laiks tīrīt automašīnas sēdekļus un grīdu. To vislabāk būs iztīrīt arī ar putekļu sūcēju.  
• Tālāk nepieciešams noslaucīt automašīnas paneli ar viegli mitru drāniņu.
• Ja uz sēdekļiem ir kāds traips, tad to nāksies tīrīt ar speciāliem tīrīšanas līdzekļiem. Šādus līdzekļus var nopirkt auto preču veikalos. Jāņem vērā, ka ir arī traipi, kurus var iztīrīt ar siltu ziepjūdeni. Tāpēc vispirms ieteicams traipu mēģināt iztīrīt šādā veidā, lai nav lieki jātērējas.
• Lai būtu spodrāki logi, tos var notīrīt arī no iekšpuses.
• Arī drošības jostas var tīrīt ar mitru drāniņu, jo uz tām arī mēdz nosēsties putekļi.
• Kad salons ir iztīrīts, jāieliek atpakaļ paklājiņi.

Virsbūves tīrīšana
Auto mazgāšana un tīrīšana no ārpuses arī ir ļoti svarīga. Tīriem un spodriem auto nenoliedzmi cilvēki pievērš vairāk uzmanības. Kāpēc gan lai arī tavam auto nepievērstu uzmanību? 

Kā soli pa solim nomazgāt auto virsbūvi?
• Vispirms jāsagatavo spainis ar ūdeni, tad spainī jāpievieno mazgāšanas līdzeklis. Vispirms ar šampūnu jānomazgā jumts, tad priekšējais un aizmugurējais stikls. Tālāk jāmazgā priekšējais un aizmugurējais pārsegs, tālāk jāturpina ar sāniem un durvīm. Ja auto ir ļoti netīrs, tad jāmazgā saudzīgi, lai neveidojas švīkas. 
• Tālāk jānomazgā diski. Vislabāk, ja paņemsi citu švammi. Jāņem vērā, ka disku mazgāšana var prasīt ilgāku laiku.
• Lai automašīnu noskalotu, vislabāk ir izmantot šļūteni. Taču, ja nav tādas iespējas, tad var izmantot arī ūdens spaiņus, tikai tas prasīs vairāk laika un spēka.
• Kad auto ir noskalots, to nepieciešams noslaucīt ar sausu kokvilnas lupatiņu, lai nepaliktu nekādi pleķi uz virsmas.
• Kad automašīna ir noslaucīta, papildus mirdzumam to var ievaskot.
• Pats pēdējais darbs – nospodrināt gan priekšējos, gan aizmugurējos lukturus.

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)