Banner 980x90

Doma laukumā izvietotās Ziemassvētku egles ik gadu tiek kolekcionētas

Rīga, 14.nov., LETA. Jau desmit gadu garumā, novācot Ziemassvētku egli no Doma laukuma, tiek saglabāts tās koksnes paraugs, tādējādi veidojot kolekciju par laukumā izvietoto koku vēsturi, aģentūrai LETA pastāstīja SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Edgars Vaikulis.

No katras egles tiek paņemts neliels stumbra paraugs, kuram pievieno informāciju par to, no kurienes koks nācis, cik ilgi audzēts, cik garš un plats tas bijis. Šāda veida tradīciju "Rīgas meži" piekopj jau desmit gadus un sakrātos paraugus iespējams apskatīt uzņēmuma birojā.

Šodien Vaikulis kopā ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (S) un priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku (GKR) izvēlējās trīs šī gada Ziemassvētku egles, kuras plānots novietot Doma laukumā, 11.novembra krastmalā un Rātslaukumā.

Pārstāvis gan skaidroja, ka kopumā no "Rīgas mežiem" piederošajām platībām tiks izvēlētas nedaudz vairāk par 20 eglēm, kuras plānots izvietot dažādās Rīgas vietās, piemēram, pie VEF Kultūras pils, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, pie kultūras centra "Ziemeļblāzma" un citviet.

Vaikulis norādīja, ka laikā, kad egles izvietotas pilsētas teritorijā, īpaša kopšana tām neesot nepieciešama. "Viņas ir ļoti pateicīgi koki un īpašas rūpes neprasa. Vienā no pirmajiem gadiem uz Mežaparku atvesto egli ierakām zemē un tā zaļoja līdz pat maijam," stāstīja pārstāvis.

Pēc egļu novākšanas, pārsvarā tās tiek sazāģētas un izmantotas kā kurināmais.

Plānots, ka pilsētas lielākajos laukumos Ziemassvētku egles tradicionāli tiks uzstādītas īsi pirms pirmās adventes.

Jau ziņots, ka šāds Ziemassvētku egļu izraudzīšanās pasākums Rīgai piederošajos mežos tradicionāli norisinās katru gadu, un uz to vienmēr tiek pieaicināti viesi. Šogad pasākumā piedalīsies bērnu vokālā studija "Tev un man" mākslinieciskās vadītājas Igetas Gaiķes vadībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)