Banner 980x90

"Elenger" apgrozījums pērn pieaudzis divas reizes

Igaunijas "Eesti Gaas" meitasuzņēmums SIA "Elenger" pērn strādājis ar 19 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir divreiz vairāk nekā 2018.gadā, aģentūrai LETA norādīja "Elengar" valdes priekšsēdētājs Dāvis Skulte.

Rīga, 4.febr., LETA. Igaunijas "Eesti Gaas" meitasuzņēmums SIA "Elenger" pērn strādājis ar 19 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir divreiz vairāk nekā 2018.gadā, aģentūrai LETA norādīja "Elengar" valdes priekšsēdētājs Dāvis Skulte.

"Elenger" Latvijas enerģētikas tirgū darbojas kopš 2018.gada sākuma un 2019.gads uzņēmumam bija otrais pilnais darbības gads. Skulte norādīja, ka "Elenger" pērn ir pārdevuši gandrīz 998 gigavatstundas (GWh) enerģijas un no šī apjoma lielākā daļa ir pārdotais dabasgāzes apjoms. Straujo pieaugumu nodrošināja dabasgāzes un elektroenerģijas tirdzniecība, kā arī ienākšana sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) tirgū, norādīja Skulte, skaidrojot, ka atbilstoši uzņēmuma aplēsēm "Elenger" tirgus daļa Latvijas juridisko personu dabasgāzes tirgū jau ir aptuveni 8%.

"Līdz ar pārdošanas apjomu pieaugumu 2019.gadā, salīdzinot 2018.gadu, esam spējuši dubultot uzņēmuma apgrozījumu līdz gandrīz 19 miljoniem eiro," norādīja Skulte.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs norādīja, ka pagājušajā gadā "Elenger" veiksmīgi palielināja elektroenerģijas un dabasgāzes pārdošanas apjomus, piedāvājot savus pakalpojumus jau gandrīz 400 klientiem.

Lielāko daļu no "Elenger" pašreizējā enerģijas portfeļa Latvijā veido dabasgāzes tirdzniecība pa cauruļvadiem, taču ir skaidrs attīstības virziens arī LNG tirdzniecībā. Skulte pauda, ka LNG tirgus strauji attīstās un, tā kā šī ir videi draudzīga un salīdzinoši lēta degviela, arī pieprasījums pēc tās pieaug. 

"Pagājušajā gadā uzsākām regulāras LNG piegādes pirmajam korporatīvajam klientam Latvijā, tādējādi nodrošināt klientam visas dabasgāzes priekšrocības vietā, kur nav pieejams publiskais cauruļvadu tīkls," norādīja "Elenger" vadītājs. 

"Elenger" plāni Latvijā šogad un turpmākajos gados ir nostiprināt savu pozīciju dabasgāzes tirgū, tajā skaitā veicinot dabasgāzes plašāku izmantošanu transportā un nodrošinot dabasgāzi vietās, kur pašreiz nav publiskās infrastruktūras. "Elenger" grupas plāni citās valstīs ir saistīti ar aktīvu darbības uzsākšanu Somijas dabasgāzes tirgū, kā arī tirgus daļas vairošanu Igaunijā un Lietuvā.

"Elenger" reģistrēts 2017.gadā un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 9,164 miljoni eiro un tas strādāja ar 21 491 eiro zaudējumiem. "Elenger" pieder Igaunijā reģistrētajai AS "Eesti gaas". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)