Banner 980x90

Iepirkšanās ceļvedis: kā izvēlēties mobilo gaisa kondicionieri

Vasarā ir tik daudz labu lietu, ko izbaudīt – pludmales apmeklējumi, dārza svētki, sauļošanās, brīvdabas pasākumi. Bet – vasarā mēdz būt arī liels karstums. Un tas dažkārt ir traucējošs faktors. Karstums ir lielisks tad, ja visu dienu var pavadīt pludmalē, ūdens tuvumā, bet, ja šādā laikā jābūt mājās vai birojā, vasaras svelme var būt kā apgrūtinājums. Mobilie kondicionieri var šķist kā lieka greznība, taču tie radīti labam mērķim – palīdzēt justies labāk un pilnvērtīgāk izbaudīt vasarai raksturīgos laika apstākļus. 

Kādēļ iegādāties mobilo gaisa kondicionieri? 
Pārnēsājamie gaisa kondicionieri nav tikai gudra iespēja telpās, kur nav pieejams stacionārais gaisa kondicionieris. Tas ir arī lielisks veids, kā ietaupīt naudu un samazināt elektroenerģijas patēriņu. 

Mobilais gaisa kondicionieris var palīdzēt pazemināt gaisa temperatūru konkrētā apgabalā, piemēram, telpā, kur pavadāt visvairāk laika. Tas ne tikai nodrošinās komfortu, bet arī ļaus ietaupīt enerģijas izmaksas, jo, lai iegūtu vēlamo efektu, nevajag atdzesēt visu māju. Tas ir īpaši izdevīgi, ja mājās galvenokārt izmantojat tikai vienu vai divas istabas. Visas mājas atdzesēšana ar mērķi uzturēt vienu istabu vēsu ir daudz mazāk efektīva nekā vienkārši vienas mērķa zonas atdzesēšana.

Lai kāds būtu iemesls, kādēļ apsverat domu iegādāties šo ierīci, pirms tam svarīgi izvērtēt gan savas vajadzības, gan arī to, kur novietosiet iegādāto kondicionieri.

Kā izvēlēties sev piemērotāko risinājumu?
Lai būtu vieglāk izvēlēties labāko risinājumu jūsu mājām un dzīvesveidam, turpinājumā daži galvenie faktori, kas būtu jāņem vērā. 

Ja jūs pērkat portatīvo gaisa kondicionētāju, kas nav pietiekami kvalitatīvs un efektīvs, varat rēķināties ar vilšanos. Jums jāatrod ierīce, kas darbosies lieliski, turklāt būs samērojama ar vēlamajām izmaksām. 

Lai atrastu portatīvo gaisa kondicionētāju, kas atbilst jūsu prasībām, meklēšanas laikā noteikti ņemiet vērā visus šos faktorus:
• cena – mobilie kondicionieri pieejami dažādās cenu kategorijās. Izmaksu atšķirības nosaka dažādi faktori, lielākoties – ierīces jauda. Ja vēlaties iekārtu, kas lieliski atdzesē plašu viesistabu, jārēķinās, ka tā, visdrīzāk, izmaksās vairāk nekā ierīce, kas paredzēta vien nelielai guļamistabai;
• izmērs – daļa cilvēku pērk mobilo  gaisa kondicionētāju ar nolūku to pamatā turēt vienā telpā. Citiem mobilitāte ir patiešām svarīga, jo viņi plāno ierīci izmantot dažādās telpās. Ja tas attiecas arī uz jums, tad ir svarīgi izvēlēties ērti pārvietojamu gaisa kondicionieri. Jāizvērtē arī ierīces izmērs un svars, pārvietošanas iespējas. Pat ja vēlaties ierīci uzglabāt vienā vietā, vispirms jāpārliecinās, ka tā tur iederēsies. Izmēriet plānoto atrašanās vietu, lai pārliecinātos, ka izvēlētā kondicioniera specifikācija un parametri atbilst jūsu prasībām;
• telpas izmērs – noteikti jāņem vēra arī telpa, kurā plānojat ierīci izmantot. Jo platība lielāka, jo jaudīgākai ierīcei jābūt;
• elektroenerģijas izmantošana – pievērsiet uzmanību arī tam, kāds ir plānotais elektroenerģijas patēriņš, lai iegūtu pēc iespējas lielāku energoefektivitāti;
• trokšņa līmenis – ikviens gaisa kondicionieris rada troksni. Lielākoties šis troksnis būs minimāls un lielākoties tiek raksturots kā "fona troksnis", kuru jūs, iespējams, pat nepamanīsiet. Tomēr tas joprojām ir svarīgs faktors, kas jāņem vērā, iegādājoties portatīvo gaisa kondicionieri.

Ja meklē labu gaisa kondicionieri, kas teicami pildīs savas funkcijas, vērts ieskatīties arī interneta veikalu piedāvājumā. Piemēram, plašā izvēlē mobilie kondicionieri pieejami interneta veikalā 220.lv – atliks tikai izvēlēties sev piemērotāko risinājumu. 

Sagaidi silto vasaru ar modernu palīgierīci – kvalitatīvu mobilo gaisa kondicionieri!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)