Banner 980x90

Kā izvēlēties metāla durvis dzīvoklim?

Vispirms ir jāsaprot, kādas ir prasības, vai jaunajām durvīm ir jāpaaugstina drošības līmenis, skaņas izolācija tā, lai, uzstādot jaunas durvis, dzīvoklis kļūtu klusāks un drošāks. 

Ja prasības nav tik augstas, tad var izvēlēties vienkāršākas metāla durvis.


Dizains, drošība un cena
Dizaina iespējas ir dažādas, ir iespēja izvēlēties metāla durvis, kas tiek aprīkotas ar, piemēram, MDF apdari no abām pusēm. Apdare ļaus papildus slāpēt skaņu no kāpņu telpas, papildus samazinās vibrāciju un metāla "dauzoņu" pie durvju aizciršanas. Vienkāršākas metāla durvis, kas netiek aprīkotas ar dekoratīviem MDF paneļiem, ļaus būtiski ieekonomēt naudu. Jārēķinās, ka skaņas slāpēšana būs samērā ierobežota, jo neapdarināts metāls lieliski caurvada vibrācijas, skaņu un aukstumu. Ja prasības nenosaka augstu skaņas izolāciju, tad tā būs lieliska izvēle. Šāda veida durvīs ir iespēja iestrādāt augstas pakāpes slēdzeņu mehānismus un iegūt labu drošību, nepārmaksājot par skaņas izolāciju slāpēšanu.


Kādas metāla durvis ir pieejamas Latvijas tirgū?
Kad tiek skarts jautājums par metāla durvju izvēli, tad sākas liels apjukums, jo durvju tirgus ir pārsātināts ar dažāda ražojuma produktiem. Tirgū ir sastopami dažāda veida un kvalitātes durvis – sākot ar pavisam parastām Ķīniešu durvīm līdz pat pretuzlaužamām un ložu necaurlaidīgām. Ķīniešu durvīm cenas svārstās no 80 līdz 250 EUR, tas atkarīgs no komplektācijas. Durvis ar MDF paneļiem ir dārgākas nekā durvis, kas ir bez dekoratīvās apdares (durvis bez apdares – metāla durvis krāsotas vai apvilktas ar speciālu laminējamu plēvi). Vidējā cenu kategorijā iekļausies Ukrainā ražotas durvis. To cenu amplitūda būs 300–700 EUR. Augstākas kvalitātes durvis būs pieejamas Krievijas un Baltkrievijas ražotājiem, cenas būs ļoti līdzīgas ukraiņu durvīm.

Pie vēl dārgākām durvīm ir pieskaitāmas durvis ar drošības sertifikātiem – sākot ar pretuzlaušanas sertifikātu RC2-RC4. Šādu durvju cenas ir, sākot no 950 līdz 2400 EUR, līdz pat ložu necauršaujamām ar sertifikātu FB6, un šādu durvju cena Latvijā ir, sākot no 4400 EUR. Ārzemēs šādas durvis maksā 2–4 reizes dārgāk, atkarīgs no valsts specifikas.


Ko varam piedāvāt mēs?
Uzņēmums SIA "Eirodurvis" nodarbojas ar metāla durvju pārdošanu. Mūsu uzņēmums pārstāv 2 rūpnīcas. 


Piedāvājumā ir Lietuvā ražotas SKYDAS metāla durvis. Skydas ir sertificēti produkti – sākot ar vienkāršām dzīvokļu durvīm, kam piemīt lieliska skaņas izolācija, privātmāju durvīm, kas neizsalst līdz -30 un pat -45 grādiem pēc celsija, līdz pat pretuzlaužamām un ložu necauršaujamām. Skydas durvis tiek izgatavotas individuāli, pastāv lieliskas iespējas izgatavot sarežģītas pakāpes nestandartus.


Otra rūpnīca, ko pārstāv mūsu uzņēmums, ir Baltkrievijā ražotas METALUX metāla durvis. MetaLux produkcija tiek izgatavota standarta izmēros, durvis ir ātri pieejamas, jo tiek glabātas noliktavā. MetaLux durvīm pašlaik nav pieejami drošības sertifikāti, bet ražotājuzņēmums ar šo jautājumu strādā, un tuvākajā nākotnē sertifikāti tiks iegūti. Būtiskākais pluss šādām durvīm ir liels sortiments, zema cena un ātra pieejamība.

602. sērijas dzīvokļiem varam piedāvāt durvju uzstādīšanu ar ailes zāģēšanu (skatīt metāla durvis 602. sērijai).



SIA "Eirodurvis"
Rīga, Hanzas iela 6
Tel. 26668000
www.skydas.lv
www.m-lux.lv 


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)