Banner 980x90

Kādēļ ir vērts spiest sulu mājas apstākļos?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Iespējams, tu jau to lasīji kaut kur internetā, ieraudzīji kārdinošu sulas iepakojumu veikalā vai arī dzirdēji kāda drauga stāstīto, cik garda ir mājās spiesta sula…Iespēju, kā par to uzzināt, nudien ir daudz. Taču šoreiz mazliet vairāk parunāsim tieši par to, kas ir sulu spiešana, kādēļ to vajadzēti darīt, kā sākt un kādi ir svaigas sulas patērēšanas ieguvumi. Aiziet!

Kas ir sulu spiešana?
Tas ir process, kura laikā no svaigiem augļiem un dārzeņiem, izmantojot sulu spiedes vai blenderus, tiek atdalīta sula. Tādā veidā iespējams uzņemt dažādus vitamīnus, minerālvielas un dažādas citas veselīgas vielas, kuras satur augļi un dārzeņi. 

Ja arī tu, tāpat kā daudzi citi, prāto par to, vai sulas ir veselīgas, atbilde ir JĀ, tikai tādā gadījumā, ja tiek ievēroti šie ieteikumi:
• vienmēr izvēlies tikai kvalitatīvus augļus un dārzeņus, vislabāk, ja tie ir pašu audzēti vai iegādāti no bioloģiskajiem audzētājiem;
• vadies pēc 80:20 proporcijas – 80% dārzeņu un 20% augļu (sajaucot sulā);
• dzer sulu tukšā dūšā.

Viena no priekšrocībām, kas piemīt svaigai dārzeņu sulai, salīdzinājumā ar vesela dārzeņa apēšanu, ir tā, ka tavs organisms sulu uzņems un pārstrādās vieglāk, uzņemot vērtīgās vielas. Tikmēr tava gremošanas sistēma varēs atpūsties, jo nebūs jāpārstrādā šķiedrvielas. Taču vai sulas dzeršanai var būt arī trūkumi vai riski? Jā, ja tu darīsi šīs lietas:
• dzersi veikalos pirkto paku sulu, nepārbaudot, kāda ir tās izcelsme un kvalitāte, vai izmantosi augļus un dārzeņus, kas apstrādāti ar ķīmiskām vielām;
• lietosi pārāk daudz augļu savā sulā, jo tādā veidā tiks uzņemts pārāk daudz fruktozes (tas ir cukura veids).

Savukārt dārzeņu spiešana sulā ir lieliska un pozitīvi ietekmē tavu organismu, izvadot no tā toksīnus, uzlabojot gremošanu, samazinot vēža risku, uzlabojot imūnsistēmu un, protams, palīdzot zaudēt svaru!

Kādēļ spiest sulu?
Tā vietā lai, piemēram, brokastīs ēstu dārzeņus, domājot, kā tos labāk pagatavot jaunā veidā, tu vari savu dienu sākt ar vienu glāzi gardas un ļoti veselīgas sulas.
Tieši šis ir iemesls, kādēļ spiest dārzeņu sulu. Viena glāze tās tev sniedz:
• viegli pārstrādājamas, bioloģiski vērtīgas uzturvielas;
• tev nepieciešamo dienas devu ar dārzeņiem;
• buķeti ar vitamīniem, minerālvielām un citām noderīgām sastāvdaļām;
• iespēju uzlabot savu pašsajūtu un veselību.

Deviņas sulas spiešanas priekšrocības
• Tā palīdz tavam organismam vieglāk uzņemt barības vielas. Dzerot sulu, tavai gremošanas sistēmai nav jāpiepūlas, kā arī šādā veidā mēs varam uzņemt krietni vairāk dārzeņu, nekā tos apēdot. 
• Palīdz samazināt apetīti un vieglāk zaudēt svaru. Kāre pēc saldumiem kļūs mazāka, jo zaļā sula, kuru uzņemsi, uzlādēs ikvienu tava organisma šūnu ar minerāliem un sniegs tavam ķermenim visu, kas nepieciešams, lai tu saglabātu labu veselību un justos labi .
• Svaiga sula  sniedz tev enerģiju. Uzņemot visas vajadzīgās barības vielas, tavs organisms spēs nodrošināt tik daudz enerģijas, cik tev nepieciešams.
• Svaigi spiesta sula uzlabo imūnsistēmu. Auksti spiesta sula sniedz tavam organismam ne tikai vitamīnus, bet arī labās baktērijas, kas ir īpaši svarīgas imunitātes uzturēšanā.
• Spiežot sulu no dārzeņiem, tu vieglāk varēsi uzņemt dažādus to veidus. Iespējams, tev negaršo selerija vai kādi citi dārzeņi, taču, apvienojot tos kopā un pieliekot klāt kādu augli, garša pilnībā mainīsies un tu varēsi izbaudīt sulu, kurā ir 6 un pat vairāk dārzeņu veidi!
• Detoksikācija. Stress, fizisko aktivitāšu trūkums un piemērota uztura izvēle ietekmē tavu organismu, tādēļ detoksikācijai šādos gadījumos ir svarīga loma labas pašsajūtas un veselības uzturēšanā. Zaļie dārzeņi ir labs hlorofila avots, kas attīra tavu asinsrites sistēmu, kā arī uzlabo nieru un aknu darbību. 
• Pasargā no saslimšanas ar vēzi un palīdz cīnīties ar to. Svaigi spiesta sula nodrošina tavu organismu ar noderīgām vielām, kuras iznīcina vēža šūnas. Palīdz uzturēt veselību pH līmeni tavā organismā. 
• Pazemina holesterīna līmeni. Kā zināms, ārsti daudziem pacientiem ar augstu holesterīna līmeni iesaka ēst vairāk dārzeņu, tādēļ sula ir labs veids, kā tos uzņemt pietiekami lielā daudzumā. Šādos gadījumos īpaši iesaka dzert sulu ar tumši zaļajiem dārzeņiem, ingveru, citronu, gurķi un seleriju. 
• Uzlabo ādas stāvokli. Teicienā par to, ka viss, ko tu ēd, parādās tev uz sejas, ir daudz patiesības. Ēdot taukainu, neveselīgu pārtiku, tu cīnīsies ar akni un citām ādas problēmām savukārt, ēdot daudz dārzeņu, tu redzēsi, kā sejas āda kļūst tīra un vesela!

Mēs ticam, ka arī tu vēlies izmēģināt kādu no šiem padomiem. Nekavējies daudz un jau šodien ienāc interneta veikalā 220.lv, lai izvēlētos kādu no kvalitatīvajām sulu spiedēm!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)