Banner 980x90

KNAB aizturētais Igaunis atcelts no Salaspils pašvaldības uzņēmuma "Valgums-S" valdes

Aizdomās par naudas pārskaitīšanu azartspēļu kompānijai turētais Ilgonis Igaunis ir atcelts no pašvaldības uzņēmuma SIA "Valgums-S" valdes.

Rīga, 15.okt., LETA. Aizdomās par naudas pārskaitīšanu azartspēļu kompānijai turētais Ilgonis Igaunis ir atcelts no pašvaldības uzņēmuma SIA "Valgums-S" valdes, aģentūrai LETA pavēstīja Salaspils domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (V). Igaunis no amata atcelts pēc paša vēlēšanās, iesniedzot atlūgumu. Viņa vietā par pagaidu valdes vadītāju iecelts uzņēmuma finanšu direktors Armands Jaunkalns. Pēc Čudara teiktā, tuvākajā laikā tiks rīkots konkurss uz uzņēmuma valdes locekļa amatu. Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā vakar aizturēja Salaspils pašvaldības uzņēmuma "Valgums-S" valdes locekli Ilgoni Igauni, liecina LETA rīcībā esošā informācija. Kā norādīja birojā, krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Salaspils novada pašvaldības kapitālsabiedrības amatpersona, izmantojot savas pilnvaras rīkoties ar kapitālsabiedrības finanšu līdzekļiem, iespējams, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, mantkārīgā nolūkā no pašvaldības kapitālsabiedrības konta šā gada februārī veica pārskaitījumu 3000 eiro apmērā uzņēmumam, kas sniedz azartspēļu pakalpojumus tiešsaistē. Iespējamā noziedzīgā nodarījuma rezultātā pašvaldības kapitālsabiedrībai nodarīts ievērojams materiālais kaitējums un apdraudētas ar likumu aizsargātas intereses, kas kopsakarībā norāda uz Krimināllikuma 318.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma - dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā - pazīmēm. Kriminālprocesuālo darbību laikā aizturēta viena persona, kura atzīta par aizdomās turēto. Personai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - aizliegums ieņemt amatu, kas saistīts ar lēmumu pieņemšanu par finanšu līdzekļu izlietojumu un izlietojuma uzraudzību. "Valgums-S" pilnībā pieder Salaspils pašvaldībai, liecina "Firmas.lv" informācija. Tas 2018.gadā strādājis ar 1 712 432 eiro apgrozījumu un 12 937 eiro peļņu. Uzņēmuma valdē strādāja tikai Igaunis. Uzņēmuma mājaslapā norādīts, ka tā pamatdarbības mērķis ir ūdensapgādes, kanalizācijas un notekūdeņu attīrīšana un šo iekārtu ekspluatācijas nodrošināšana, un ar to saistīto tehnisko darbu un pakalpojumu izpilde. Uzņēmuma pārziņā ir visa pašvaldībai piederošā ūdenssaimniecības infrastruktūra, kura regulāri tiek ekspluatēta, uzturēta un iespēju robežās - atjaunota, tajā skaitā artēziskie un dziļurbumi, hidrofori, ūdenstorņi, bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, pārsūknēšanas stacijas, pārsūknēšanas akas, ūdens apgādes maģistrālie vadi un kanalizācijas maģistrālie vadi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)