Banner 980x90

Kučinskis ikgadējā ziņojumā Saeimai aicina par rītdienu domāt jau šodien

Māris Kučinskis/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Māris Kučinskis/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Globālās ilgtermiņa tendences un izaicinājumi, kas sagaida dažādās jomās, liecina, ka par rītdienu ir jādomā jau šodien, teikts Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) ikgadējā ziņojumā Saeimai par Ministru kabineta paveikto un iecerēto.

Ziņojumā uzskaitīts, ka izaicinājumi ir sagaidāmi tehnoloģiju un inovācijas attīstībā, atvērtajos preču un pakalpojumu tirgos un patērētāju uzvedības maiņā, demogrāfijā un iedzīvotāju migrācijā, resursu pieejamībā un to ilgtspējīgā izmantošanā. Līdz ar to jau šodien ir jādomā, kādu valsti vēlas redzēt pēc desmit, divdesmit vai vairāk gadiem. Tāpat būtiski ir saprast, kas valdībai un visai sabiedrībai kopumā ir jādara, lai to sasniegtu.

Kučinskis uzsver, ka valsts labklājība un konkurētspēja balstās uz ilgtspējīgu ekonomiskās attīstības modeli, kurā galvenajam izaugsmes dzinējspēkam jābūt eksportam, bet tradicionālajām nozarēm ir nepieciešama struktūras maiņa. Šajā ziņā uzņēmējiem būtu jāsadarbojas ar zinātniekiem, lai biznesa modeļu transformācija notiktu saskaņā ar globālajām tendencēm un pieprasījumu.

Lai gan Eiropas Savienības līdzekļu apgūšana ir veicinājusi Latvijas tautsaimniecības attīstību un nozaru konkurētspējas paaugstināšanos, Kučinskis atgādina, ka ir jābūt gataviem tam, ka pēc pašreizējā Eiropas Savienības fondu plānošanas perioda ir sagaidāmas pārmaiņas.

Ziņojumā arī tiek atgādināts, ka mērķis ir palicis nemainīgs - turpmākajos gados nodrošināt ilgtspējīgu izaugsmi ar ikgadējo pieaugumu 4-5%. Tāpat Kučinskis atgādina par valdības deklarācijā noteiktajām prioritātēm, kas ir tautsaimniecības stiprināšana, valsts drošība un nacionālā identitāte, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, ģimenes dzīves kvalitāte un sociālais nodrošinājums, reformas izglītībā un zinātnē un reformas veselības aprūpē.

Ziņojums valdības sēdē tika apstiprināts bez diskusijām un paredzams, ka premjers ar to Saeimā uzstāsies novembra beigās vai decembra sākumā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)