Banner 980x90

Kur nonāks Pasečņiks un kurš būs Porziņģa jaunais saspēles vadītājs?

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
22. jūnija naktī Bruklinā NBA klubi izraudzīsies 60 jaunos spēlētājus, uz kuriem pieteikt savas tiesības. Ļoti labas cerības tikt izraudzītam pirmajā kārtā ir Anžejam Pasečņikam, uz vietu otrās kārtas beigās cer Rolands Šmits, bet svarīga izvēle sagaida Kristapa Porziņģa pārstāvēto "Knicks".

Par drafta pirmo izvēli bieži vien tiek sacelta tāda ažiotāža, ka jau iepriekš skaidrs, kurš tiks izvēlēts kā pirmais. Pēdējoreiz patiešām nopietna intriga šajā jautājumā bija 2013. gadā, kad neilgi pirms drafta traumu guva favorīts Nerlenss Noels un "Cavaliers" nolēma izraudzīties Kanādas spēlētāju Entoniju Benetu. Benets uz sevi liktās cerības ne tuvu neattaisnoja, kamēr ar sesto numuru izraudzītais Noels pamazām kļuva par vienu no "76ers" līderiem.

Šogad līdzīgas kaislības pirmā numura izvēlē netiek paredzētas. Sporta totalizatora "Betsafe" bukmeikeri ir pārliecināti, ka "76ers" ar pirmo numuru izvēlēsies Markelu Fulcu – šāda iespēja ir novērtēta ar teju minimālo koeficientu 1,03. "76ers" speciāli šādas iespējas dēļ vienojās par maiņas darījumu ar "Celtics".

Savukārt par "Knicks" izvēli gan pagaidām skaidrības nav. Kristapa Porziņģa pārstāvētā komanda jau atkal vasarā meklē saspēles vadītāju, iepriekšējiem eksperimentiem izgāžoties. Vēl gan pastāv iespēja, ka vasarā tiks pagarināts līgums ar Deriku Rouzu, bet jau aizvadītā sezona parādīja, ka Rouzs, lai arī joprojām ir augsta līmeņa spēlētājs, "Knicks" sistēmā neiederas.

"Knicks" pieder astotais izvēles numurs, kas nozīmē – komandai jāņem vērā arī iespēja, ka tās kāroto spēlētāju izvēlēsies kāds cits klubs jau iepriekš. "Knicks" interešu lokā tiek piesaukti tādi saspēles vadītāji kā D`Ārons Fokss, Maliks Monks, Deniss Smits, Donovans Mičels (kurš gan ir vairāk uzbrūkošais aizsargs) un francūzis Franks Ntilikinā. "Betsafe" bukmeikeru viedoklis ir, ka 19 gadus vecais Monks no slavenās Kentuki universitātes ir ticamākais "Knicks" izvēles variants, taču Deniss Smits, kura izredzes draftā tiek vērtētas zemāk, teorētiski būtu Ņujorkas spēles stilam parocīgāks spēlētājs, jo vērts vairāk uz komandas spēli. Šosezon NCAA Smits izdarīja vidēji 6,2 rezultatīvas piespēles, bet Monks – tikai 2,3.

Teorētiski "Knicks" savus skatienus var pavērst arī uz somu iespaidīgo talantu Lauri Markanenu, kurš vēl varētu būt pieejams pēc pirmajām septiņām izvēlēm. Markanens ir centra spēlētājs ar labu metienu, savā ziņā Porziņģim līdzīgs, un asociācijas noteikti pastiprina arī abu ģeogrāfiski tuvāk izcelsme. Talanta ziņā Markanens noteikti interesētu "Knicks", bet vai tādēļ Fila Džeksona vadītā komanda atkal palaidīs garām kāroto pastiprinājumu aizsargu pozīcijās? Totalizators "Betsafe" uzskata, ka nē, novērtējot Markanena nonākšanu "Knicks" ar augsto koeficientu 13,00.

Ja drafta pirmajā desmitniekā vairums pozīciju tomēr ir vismaz aptuveni skaidras, tad pirmās kārtas izskaņā, uz kuru pretendē Anžejs Pasečņiks, un otrajā kārtā, kur cer iespraukties Rolands Šmits, situācija jau daudz miglaināka. Pasečņikam "Betsafe" pārstāvji neparedz nokrišanu zemāk par 30. vietu un kā potenciālo nākamo klubu uzskata Bruklinas "Nets". Bruklinai ir 22. un 27. izvēles numurs un Pasečņika izvēle viņus noteikti interesē, taču šeit būs grūta izvēle. Vai izvēlēties latviešu uzbrucēju jau ar 22. numuru vai gaidīt līdz 27., cerot, ka Toronto, Jūta, Orlando un Portlenda līdz tam Pasečņiku jau nebūs "nocēlusi"? Pasečņikam bija privātais treniņš ar Portlendas komandu, aktīvu interesi par viņu izrādījuši Orlando mediji, bet tas viss, protams, neko negarantē. Sporta totalizatora "Betsafe" pārstāvji norāda, ka Pasečņiks balansēs starp pirmo (koeficients 2,00) un otro kārtu (koeficients 1,80), bet viņa draftēšana gan ir pavisam droša (koeficients pretējam notikumam ir milzīgais 20,00).

No basketbola viedokļa "Nets" Pasečņikam nebūtu sliktākais variants tādēļ, ka komanda aizvadītajā sezonā bija ļoti vāja un nekas neliecina, ka rudenī sastāvs varētu būt īpaši pastiprināts. Kā Spānijas augstākajā līgā sevi pierādījis spēlētājs Pasečņiks varētu pretendēt uz tūlītēju iekļūšanu sastāvā un pieklājīgu spēles laiku. Jūtā un Toronto jau ir spēcīgi garie spēlētāji, kurus izkonkurēt debitantam būtu praktiski neiespējami, kamēr Portlenda gan ar to nevar lepoties. Sezonas gaitā Portlendā ļoti veiksmīgi iekļāvās Juzufs Nurkičs un ir vairāki jaunie garie spēlētāji (Lenards, Vonlehs), taču spēlēšana Portlendā Pasečņikam, ja arī nedotu uzreiz tik lielas iespējas kā Bruklina, ļautu būt vienā komandā ar lielisko saspēles vadītāju Deimienu Lilardu.

Jāpiemin, ka, ja "Nets" tomēr neizvēlas Pasečņiku (koeficients uz iespēju, ka viņš nonāks Bruklinā, ir 5,00), uzreiz seko divas ļoti interesantas iespējas – 28. numurs pieder "Lakers", kas pēc praktiski drošās Lonzo Bola izvēles ar otro numuru meklēs kādu garo spēlētāju, bet 29. numurs ir "Spurs" rīcībā. Pasečņiks apmeklēja privātos treniņus ar "Spurs", un ar vienu latvieti – Dāvi Bertānu – treneris Gregs Popovičs jau izvilka lielo lozi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)