Banner 980x90

Lietuvas nekustamā īpašuma attīstīšanas uzņēmums "M.M.M projektai" mainījis nosaukumu uz "Galio Group"

Lietuvas nekustamā īpašuma attīstīšanas uzņēmums "M.M.M projektai", kas Rīgā plāno ieguldīt aptuveni 350 miljonus eiro, mainījis nosaukumu uz "Galio Group", aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Rīga, 4.febr., LETA. Lietuvas nekustamā īpašuma attīstīšanas uzņēmums "M.M.M projektai", kas Rīgā plāno ieguldīt aptuveni 350 miljonus eiro, mainījis nosaukumu uz "Galio Group", aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

"Galio Group" pagājušajā gadā Rīgā iegādājās divus zemesgabalus VEF rajonā, no kuriem viens zemesgabals ir Gustava Zemgala gatvē, bet otrs - Brīvības gatvē. Kompānijai pieder arī īpašums Daugavgrīvas ielā aptuveni astoņu hektāru platībā. 

Šajās teritorijās "Galio Group" uzņēmumu grupai piederošā sabiedrība "Galio Development" plāno izveidot jaunus multifunkcionālos kvartālus.

"Tie ir ļoti apjomīgi un sarežģīti teritoriju transformācijas projekti, līdz ar to, šo gadu veltīsim, lai pēc iespējas labāk veiktu projektu sagatavošanas darbus un lai kopā ar pilsētas atbildīgajām institūcijām atrastu pašus labākos teritoriju pilnveidošanas risinājumus. Celtniecības darbus plānojam sākt nākamgad un tos veiksim dažādos posmos," skaidroja "Galio Development" direktors Latvijā Doms Sidaravičs.

Turpmāko gadu laikā kompānija plāno attīstīt vairākus multifunkcionālos projektus, kuros plānots uzbūvēt apmēram 2000 jaunu dzīvokļu, kā arī mūsdienīgus birojus aptuveni 110 000 kvadrātmetru platībā. Līdz 2024.gadam kompānija plāno tirgū piedāvāt apmēram 1000 dzīvokļu, kā arī biroju telpas apmēram 50 000 kvadrātmetru platībā. Dzīvojamo projektu Brīvības gatvē paredzēts pabeigt 2027.gadā.

Pēc Sidaraviča teiktā, Rīgas nekustamā īpašuma tirgus pagaidām ir viskūtrākais starp Baltijas valstu galvaspilsētām. Lielākajā Baltijas valstu galvaspilsētā pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija pārdoti apmēram 1500 jaunu dzīvokļu, kamēr Viļņā nekustamā īpašuma attīstītāji pārdevuši 5540 dzīvokļus jaunajos projektos.

Biroju segments Rīgā gan bijis aktīvāks - uzcelti jauni biroji 65 000 kvadrātmetru platībā, taču atbilstoši moderno biroju platībai uz vienu iedzīvotāju Latvijas galvaspilsēta ar 1,1 kvadrātmetru atpaliek no Viļņas un Tallinas. Viļņā šis rādītājs uz vienu iedzīvotāju ir 1,3 kvadrātmetri, bet Tallinā - 1,8 kvadrātmetri.

"Rīgā gan iedzīvotāji, meklējot mājokli, gan bizness, meklējot biroju telpas, sastopas ar ievērojami mazāku moderno telpu izvēli. Taču Rīgai ir liels potenciāls un tāpēc esam pārliecināti, ka jauni piedāvājumi sekmēs nekustamā īpašuma tirgus aktivitāti," norādīja Sidaravičs.

"Galio Group" ir Lietuvas kapitāla kompānija, kas tirgū darbojas 14 gadus. Viļņā sabiedrība attīsta daudzdzīvokļu projektus un biznesa centrus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka SIA "Gustava parks projekti" un SIA "Brivibas parks projekti" nekustamajos īpašumos Rīgā, Gustava Zemgala gatvē 73 un Brīvības gatvē 201 tuvāko septiņu gadu laikā plāno investēt vairāk nekā 200 miljonus eiro, savukārt  SIA "DG31" kvartāla attīstībā Daugavgrīvas ielā plāno ieguldīt vairāk nekā 150 miljonus eiro.

Kompānijas "Gustava parks projekti" un "Brivibas parks projekti" reģistrētas 2019.gada aprīlī, un to pamatkapitāli ir četri miljoni eiro, savukārt "DG31" reģistrēta 2000.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 15 908 765 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Visu trīs uzņēmumu patiesais labuma guvējs uz īpašumtiesību pamata ir "Maxima grupe" mātesuzņēmuma "Vilniaus prekyba" lielākais īpašnieks Nerijus Numavičs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)