Banner 980x90

LRA un "Latvijas attīstībai" par Rīgas mēra kandidātu izvirzījusi Mārtiņu Bondaru

Foto: Paula Čurkste/ LETA
Foto: Paula Čurkste/ LETA
Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un partija "Latvijas attīstībai" kā kopīgo Rīgas mēra amata kandidātu pašvaldību vēlēšanām izvirzījusi LRA līderi Mārtiņu Bondaru.

Izveidots arī priekšvēlēšanu logo, kurā attēlota Rīgas atslēga, ko veido Bondara iniciāļi jeb pirmais burts no vārda un uzvārda.

Kā abu politisko spēku kopējā saraksta līderi vēlēšanās startēs arī LA valdes priekšsēdētājs, ekonomists Juris Pūce, basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, kā arī režisors Andrejs Žagars, aģentūrai LETA pavēstīja LRA.

Kā vienojošo ideju politisko spēku apvienība un līderi nosauc virzību uz taisnīgu un godīgu Rīgas pārvaldi.

"Pēdējā gada laikā rīdzinieki mani ik dienas ir uzrunājuši un aicinājuši uzņemties Rīgas domes vadību. Redzot to netaisnību un negodīgumu, kas valda Rīgas domē, un jūtot milzīgu rīdzinieku atbalstu, esmu pieņēmis atbildīgu lēmumu - kandidēt uz Rīgas mēra amatu nākamajās pašvaldību vēlēšanās. Rīdzinieki ir pelnījuši taisnīgu un godīgu Rīgas pārvaldi, un to es un mana komanda, kuru viedo izcilas Latvijas personības, kas ar savu darbu un profesionalitāti sevi ir pierādījušas starptautiskā līmenī, esam gatavi rīdziniekiem piedāvāt," uzsver Bondars.

Viņš klāsta, ka LRA un LA piedāvājums rīdziniekiem ir balstīts uz trim prioritātēm - Rīga kā pilsēta ar godīgu, taisnīgu un caurspīdīgu pārvaldi, Rīga kā pilsēta ar sakārtotu vidi - ielām un ietvēm bez bedrēm, ātru, ērtu un pieejamu sabiedrisko transportu, efektīvi un godīgi apsaimniekotiem mājokļiem, un Rīga kā ģimenēm draudzīga pilsēta - drošiem un sakārtotiem pagalmiem, izskaustām rindām uz bērnudārziem un kvalitatīvu izglītību.

Tikmēr Pūce norāda, ka abiem politiskajiem spēkiem ir konkrēti aprēķini un plāns, kā ar godīgu, taisnīgu un pārdomātu saimniekošanu Rīgā atrisināt un sakārtot virkni jautājumu. "Ir negodīgi un netaisnīgi, ka rīdzinieku līdzekļi tiek izniekoti nekvalitatīvos un pārcenotos ielu remontos, apšaubāmos projektos sabiedriskā transporta nozarē un mājokļu apsaimniekošanā, tā vietā nerisinot problēmas pēc būtības. Jaunas sabiedriskā transporta līnijas uz apdzīvotākajām apkaimēm, piemēram, Purvciemu, Pļavniekiem vai Ziepniekkalnu, netiek būvētas, mājokļu renovācija un siltināšana ir atstāta pilnīgā novārtā, bet pazemojošās rindas uz bērnudārziem nemazinās," pauž Pūce.

Politisko spēku pārstāvji arī atsaucas uz kādu februārī veiktu Rīgas iedzīvotāju aptauju, kas liecinot, ka gandrīz 58% rīdzinieku uzskata, ka esošā Rīgas domes vadība pašvaldību vēlēšanās ir jāmaina, un tikai katrs piektais rīdzinieks nevēlas nekādas pārmaiņas Rīgas vadībā.

Iepriekš vēstīts, ka 1.februārī politiskie spēki parakstīja sadarbības līgumu par kopīgu dalību Rīgas domes vēlēšanās. Līgums parakstīts uz vienlīdzības principiem un neizslēdz vēl kāda politiskā spēka pievienošanos abu partiju apvienībai.

Sadarbības līgums paredz vienlīdzību un solidaritāti abām pusēm saistošu lēmumu pieņemšanā un vēlēšanu saraksta sastādīšanā. Abi politiskie spēki arī apņēmušies kopējā vēlēšanu sarakstā paredzēt 31 vietu deputātu kandidātiem, kas nav abu politisko spēku biedri, bet pārstāv pilsonisko sabiedrību un/vai ir eksperti jomās, kas ir būtiskas Rīgas domes darbā.

Atlikušās 32 deputātu kandidātu vietas sarakstā tiks aizpildītas ar vienādu kandidātu skaitu - 16 kandidāti no LRA un 16 kandidāti no partijas "Latvijas attīstībai". Ja šim līgumam pievienosies vēl kāds politiskais spēks, saraksta vietu sadalījums tiks precizēts.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)