Banner 980x90

Lucavsalā notiks bezmaksas koka rotaļlietu darbnīca 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ar plašu bezmaksas aktivitāšu un darbnīcu programmu bērniem un pieaugušajiem, medaļu izgatavošanu rehabilitācijas centra "Poga" mazajiem iemītniekiem populārais dabas draugs un aizstāvis Cūkmens piektdien, 26.augustā plkst.15.00 Rīgā, Lucavsalas atpūtas parkā, noslēgs Vislatvijas "Cūkmena kokmīļu darbnīcas" tūri, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē projekta sabiedrisko attiecību konsultante Inese Blaune.

Tur viņš tiksies ar Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku, kuram pasniegs īpašu dāvanu – koka manifestu. Pēc tā parakstīšanas visu rīdzinieku vārdā Andrim Amerikam būs svarīgs uzdevums – turpināt Cūkmena iesākto darbu, mīlot un cienot koku kā Latvijas vērtīgāko dabas resursu. 

Tūres noslēguma pasākuma lieliem un maziem apmeklētājiem no plkst.15.00 līdz plkst.20.00 būs pieejama plaša izklaižu un izzinošu aktivitāšu programma. Papildus īpašās dāvanas pasniegšanai Rīgai būs iespēja noskatīties animācijas īsfilmu Koks – veselīgs materiāls un spēlēt dažādas spēles no koka. Norisināsies kopīga medaļu izgatavošana rehabilitācijas centra Poga mazajiem olimpiešiem, kā arī citu lietu – lellīšu, vilciņu, vizītkaršu – veidošana no koka. Protams, būs arī iespēja nofotografēties ar pašu pasākuma varoni un saņemt viņa īpašo autogrāfu. 

Cūkmena kokmīļu darbnīcas noslēguma pasākumā tiks apbalvots arī zīmējumu konkursa Uzzīmē koka Cūkmenu uzvarētājs, kurš balvā saņems draugu ballīti Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē kopā ar Cūkmenu. Zīmējums ar dabas parka Tērvetē koktēlnieku palīdzību jau pavasarī pārtaps īstā Cūkmena koka skulptūrā, kas iemiesos koka labās īpašības. 

"Šogad esmu sācis runāt ne tikai par sliktajām, bet arī labajām meža lietām, lai ikviens saprastu, kāpēc mežs ir tik īpašs. Mežs mūs nodrošina ne tikai ar svaigu gaisu, bet arī koksni, kas ir viens no videi draudzīgākajiem materiāliem, kas ir īpaši draudzīgs bērniem. To mēs mācāmies Latvijas valsts mežu ekoprogrammā bērnudārziem Cūkmena detektīvi, kā arī atklājam Cūkmena kokmīļu darbnīcā," stāsta LVM kampaņas Nemēslo mežā! galvenais varonis Cūkmens.

Rīga ir viena no piecām pilsētām, kur Vislatvijas tūres ietvaros ar dažādām izzinošām un jautrām aktivitātēm norisinās Cūkmena kokmīļu darbnīca. Vasaras gaitā viņš jau paviesojies pie bērniem Jelgavā, kur norisinājās tūres atklāšana, Rēzeknē, Valmierā un arī Liepājā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)