Banner 980x90

Norvēģijas darba inspekcija atjaunojusi Latvijas autopārvadātāja "Kreiss" darbību valstī

Norvēģijas Darba inspekcija 24.janvārī ir pilnībā atcēlusi Latvijas autopārvadājumu uzņēmumam SIA "Kreiss" īslaicīgi noteikto aizliegumu veikt kabotāžas pārvadājumus šajā valstī, aģentūru LETA informēja "Kreiss" pārstāvji.

Rīga, 30.janv., LETA. Norvēģijas Darba inspekcija 24.janvārī ir pilnībā atcēlusi Latvijas autopārvadājumu uzņēmumam SIA "Kreiss" īslaicīgi noteikto aizliegumu veikt kabotāžas pārvadājumus šajā valstī, aģentūru LETA informēja "Kreiss" pārstāvji.

Līdz ar šo Norvēģijas Darba inspekcijas lēmumu "Kreiss" turpina īstenot savu komercdarbību šajā valstī plānotajos apjomos un sekmīgi pildīt savus noslēgtos līgumus ar saviem partneriem un klientiem.

Uzņēmumā skaidroja, ka izveidojusies situācija nebija uzskatāma par konfliktu starp "Kreiss" un Norvēģijas Darba inspekciju. "Ņemot vērā atšķirīgo atsevišķu tiesību normu interpretāciju Latvijā un Norvēģijā, starp pusēm pastāvēja atšķirīgi viedokļi par informācijas sniegšanas formu, saturu un termiņiem, kas noveda pie tā, ka no Norvēģijas Darba inspekcijas puses formāli tika uzskatīts, ka "Kreiss" ir nokavējusi pieprasītās informācijas iesniegšanu, kaut gan pēc būtības visa pieprasītā informācija bija sniegta laikus," norādīja uzņēmuma pārstāvji.

"Kreiss" pārstāvji arī uzsvēra, ka uzņēmuma praksē nav bijuši starpgadījumi ar šīs valsts institūcijām, un atzīmēja, ka visa pieprasītā informācija no šo attiecīgo valstu institūcijām vienmēr ir tikusi sagatavota un iesniegta laikus.

"Kreiss" nodrošina Latvijas tiesību normatīvajos aktos iekļauto prasību izpildi par autovadītāju darba algām un sociālajām garantijām. Darbiniekiem, kuri nodrošina starptautisko auto pārvadājumu pakalpojumu sniegšanu Norvēģijā, darba samaksa tiek nodrošināta atbilstoši Norvēģijas darba likumdošanas prasībām, noslēgtajiem darba līgumiem un pie darba līgumiem noslēgtajām papildus vienošanām par darba samaksas noteikumiem Norvēģijā," pauda uzņēmuma pārstāvji, norādot, ka "Kreiss" kategoriski noliedz izskanējušo informāciju, ka "Kreiss" autovadītājiem izmaksā mazākas algas kā to nosaka Norvēģijas likumdošana.

Kā ziņots, Norvēģijas Kravu pārvadātāju asociācija informēja, ka Norvēģijas darba inspekcija 20.janvārī apturēja "Kreiss" darbību šajā valstī, jo uzņēmums autovadītājiem esot maksājis daudz mazāk nekā paredz Norvēģijā spēkā esošie noteikumi. Līdz ar to "Kreiss" no 20.janvāra vairs nedrīkstēja veikt kabotāžas pārvadājumus Norvēģijā, teikts Norvēģijas Kravu pārvadātāju asociācijas interneta vietnē.

Tā kā "Kreiss" nav sniedzis Norvēģijas darba inspekcijai pieprasītās ziņas, inspekcija nolēmusi apturēt uzņēmuma pārvadājumus valsts teritorijā, bija sacīts Norvēģijas Kravu pārvadātāju asociācijas vietnē.

"Kreiss" ir reģistrēts 1994.gadā un tā pamatkapitāls ir divi miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 175,3 miljoni eiro eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā gadu iepriekš. "Kreiss" uz pusēm pieder Sergejam Zaļizko un Andrejam Kuzņecovam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)