Banner 980x90

"Origo Summer Stage" uzņem apgriezienus

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" turpina piedāvāt siltajos vasaras vakaros daudzveidīgu mūzikas festivālu un koncertu programmu pašā Rīgas sirdī. Jūlija vidū pie tirdzniecības centra "Origo" norisināsies vērienīgākais džeza mūzikas festivāls "Saulkrasti Jazz Festival 2016", kas divus vakarus piedāvās lielisku mūzikas baudījumu visiem apmeklētājiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja tirdzniecības centra "Origo" komunikācijas konsultante Ksenija Mirošņika, visu jūliju "Origo Summer Stage" festivālu un mūzikas grupu koncertos pulcēs pašmāju un ārzemju iemīļotus un talantīgus mūzikas izpildītājus, pārsteidzot klausītājus ar kvalitatīvu koncertprogrammu.

Šogad jūnijā, atklājot "Origo Summer Stage" septīto sezonu, ikvienam bija iespēja baudīt grupas "Musiqq" un "Latvijas Radio Brass Band", kā arī daudzsološās jaunās džeza mūzikas izpildītājas Kristīnes Prauliņas uzstāšanos (mākslinieciskais konsultants Maestro Raimonds Pauls). Jūnijā notika arī starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi 2016" un Hermaņa Brauna fonda vasaras mūzikas un mākslas festivāla "Artissimo" atklāšanas koncerti.

Savukārt "Origo Summer Stage" turpinājumā jūlijā klausītājus priecēs krāšņi, daudzveidīgi un kvalitatīvi mūzikas koncerti, kas iepazīstinās ar labākajiem džeza, blūza, folkmūzikas, rokmūzikas un popmūzikas izpildītājiem. Divos muzikāli krāšņos koncertos 14. un 21.jūlijā uz "Origo Summer Stage" skatuves būs iespēja ielūkoties gaidītākajā vasaras džeza mūzikas festivālā "Saulkrasti Jazz Festival 2016", kura laikā varēs dzirdēt gan pašmāju, gan ārzemju mūzikas izpildītājus. Tāpat būs iespējams baudīt starptautiskā folkloras festivāla "Baltica" ieskaņas koncertu. Pats festivāls katru gadu notiek vienā no trim Baltijas valstīm, un šogad tas būs Igaunijā, taču "Origo Summer Stage" apmeklētājiem būs lieliska iespēja apmeklēt vienīgo koncertu Latvijā. Turklāt visi "Origo Summer Stage" koncerti un pasākumi ikvienam interesentam pieejami bez maksas.

Bet jau šo piektdien, 8.jūlijā no plkst.17.00 līdz 20.00 pozitīvas emocijas visiem "Origo Summer Stage" klausītājiem sniegs instrumentālās mūzikas apvienība "FunCOOLio" un saksofonists Niks Šeffers. Grupa uzstājas ar kompozīcijām funk/fusion stilā ar džeza elementiem ne tikai dažādos starptautiskos festivālos Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Krievijā un Polijā. Sacerot dziesmas, "FunCOOLio" izmanto elektroniskās mūzikas kompozīciju struktūru, kā arī unikālo "Hammond" ērģeļu skaņu. Grupas debijas albums "VOL.1" bija nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons 2014" kategorijā - labākais džeza albums.

"Ar "Origo Summer Stage" ir izveidojusies veiksmīga sadarbība četru gadu garumā, un katru gadu mēs cenšamies pārsteigt klausītājus. Iepriekšējā gadā uzstājāmies paplašinātā sastāvā (ar trombonu un perkusijām , savukārt šajā gadā būsim kopā ar Niku Šeferu (tenora saksofons), un sniegsim koncertu divās daļās: pirmajā daļā uzstāsies "FunCOOLio" kvintets, savukārt otrajā daļā pievienosies Niks Šeffers, izpildot dažādas jaunizveidotas mūzikas kompozīcijas. Niks Šeffers ir viens no virtuozākajiem saksofonistiem un ir spēlējis vairākos ansambļos un grupās, tajā skaitā "Labvēlīgajā tipā", kā arī ir piedalījies vairākos džeza mūzikas projektos gan Latvijā, gan arī ārvalstīs. "FunCOOLio" kopā ar Niku Šefferu ir izveidojusies lieliska sadarbība, un kopā esam uzstājušies Maskavā dažādos džeza klubos. Viņš šobrīd darbojas vairākos projektos Maskavā, piemēram, muzicē saksofonu kvintetā, "The Moscow Sax quintet", kas ir viens no retajiem šāda veida kvintetiem pasaulē un kubiešu mūziķu projektā "Lopez Jazz". Īpaši "Origo Summer Stage" koncertam, esam izveidojuši pūšamo instrumentu aranžējumu diviem saksofoniem, lai pārsteigtu skatītājus ar ko jaunu un vēl nebijušu," stāsta grupas "FunCOOLio" basģitārists Deniss Funk.

"Mēs esam lepni, ka "Origo Summer Stage" katru gadu spēj piedāvāt mūziku visdažādākajām muzikālajām gaumēm un to apliecina arī šī mēneša programma. Vasara ir festivālu laiks, un īpašs prieks, ka "Origo Summer Stage" ir izveidojusies ilggadēja sadarbība ar tādiem starptautiskiem festivāliem kā "Artissimo", "Rīgas Ritmi", "Baltica" un "Saulkrasti Jazz Festival". Jūlijā ar fantastisku mūzikas koncertprogrammu ikvienu klausītāju pārsteigs tradicionālie "Blūza svētki Origo". Savukārt mēneša izskaņā "Origo Summer Stage" uzstāsies latviešu rokgrupa "Baltā Klints", kas iepriekš bija pazīstami ar nosaukumu "Boogie Drivers". Un vēl, tā kā šis ir Raimonda Paula jubilejas gads, "Origo Summer Stage" 7.sezona tika atklāta ar Maestro veltītu izstādi "Laikmeti mainās, džezs paliek. Džezs Latvijā", tāpēc aicinām ikvienu arī jūlijā un augustā laukumā pie "Origo" apmeklēt unikālo džeza fotoizstādi," stāsta tirdzniecības centra "Origo" vadītājs un viens no "Origo Summer Stage" iniciatoriem Aleksandrs Ņemirovskis.

Muzikālos vakarus klausītājiem būs iespēja baudīt gan uz laukuma, gan "Gan Bei" un "Double Coffee" vasaras terasēs, kas sagādājušas īpašos piedāvājumus tieši "Origo Summer Stage" laikā.

"Origo Summer Stage" programma jūlijā:

8.jūlijs no plkst.17.00 – 20.00 Grupa "FunCOOLio" un Niks Šeffers

14.jūlijs no plkst.17.00 – 19.00 "Saulkrasti Jazz Festival" koncerts, Rīgas Doma kora skolas labākie džeza izpildītāji

21.jūlijs no plkst.17.00 – 19.00 "Saulkrasti Jazz Festival" koncerts, grupa "Sinkope" un orķestris no ASV "Synthesis"

15.jūlijs no plkst.16.00 – 18.00 folkfestivāla "Baltica" ieskaņas koncerts

22.jūlijs no plkst.17.00 – 21.00 Blūza svētki Origo

29.jūlijs no plkst.17.00 – 20.00 Vilnis Kundrāts un grupa "Baltā Klints"

7., 28.jūlijs no plkst.17.00 – 20.00 "Origo Summer Stage" džeza mūzikas izlase.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)