Banner 980x90

Parlaments noraida opozīcijas rosināto Reiznieces-Ozolas demisijas pieprasījumu

Dana Reizniece Ozola/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Dana Reizniece Ozola/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Saeimas vairākums ceturtdien, 22.decembrī nolēma neatbalstīt opozīcijas rosināto finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) demisijas pieprasījumu.

Demisijas pieprasījumu atbalstīja 12 deputāti, pret bija 53 parlamentārieši, bet vēl 22 deputāti balsojumā nepiedalījās.

Saeima šodien noraidīja arī ierosinājumu par neuzticības izteikšanu bijušajām finanšu ministram, pašreizējām labklājības ministram Jānim Reiram (V).

Par šiem demisijas rosinājumiem bija parakstījušies Latvijas Reģionu apvienības (LRA), kā arī daži partijas "Saskaņa" frakcijas deputāti un parlamentārietis Artuss Kaimiņš (KPV LV).

"Beidzot kādam ir jāuzņemas atbildība par esošo haosu nodokļu jomā, par pirmsvēlēšanu solījumu nepildīšanu, kā arī par Latvijas uzņēmēju konkurētspējas mazināšanu un jo īpaši par mazo uzņēmēju darbības destabilizāciju," uzsvēra LRA Saeimas frakcijas vadītājs Mārtiņš Bondars.

Opozīcijas deputāti pieprasīja bijušā finanšu ministra Reira demisiju, ņemot vērā, ka jau iepriekšējās valdības laikā tika pieņemti lēmumi, kas "bija pretrunā ar Latvijas iedzīvotāju interesēm un iepriekš solīto".

Kā ziņots, neilgi pēc nākamā gada valsts budžeta pieņemšanas Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) rosināja diskusiju par minimālo sociālo iemaksu atcelšanas un mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) palielināšanu. Attiecīgās likuma izmaiņas Saeima pieņēma šonedēļ, un tās stāsies spēkā no nākamā gada.

Saeima otrdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu", paredzot atteikties no ieceres par minimālo sociālo iemaksu ieviešanu 2017.gadā. Savukārt grozījumi MUN likumā nosaka, ka nākamgad MUN likme pieaugs līdz 15%, savukārt uzņēmumiem ar mazu apgrozījumu - līdz 12%.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis iepriekš kritizēja koalīcijas partiju darbu pie nākamā gada nodokļu jautājumiem un viņš uzskata, ka šajā jomā "savārīta kārtīga putra". Tikmēr Kučinskis iepriekš paudis, ka pēdējo nedēļu laikā rosinot izmaiņas nodokļu politikas jomā, galvenais bija novērts nepilnības, nevis meklēt vainīgos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)