Banner 980x90

Pērn lielākā būvmateriālu ražošanas uzņēmuma līdera pozīciju saglabājis "Schwenk Latvija"

Būvmateriālu ražošanas nozarē lielākais uzņēmums pēc apgrozījuma pērn nemainīgi bija cementa ražotājs "Schwenk Latvija" (iepriekš - "Cemex"), kura apgrozījums bija 86,924 miljoni eiro, liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2019".

Rīga, 23.dec., LETA. Būvmateriālu ražošanas nozarē lielākais uzņēmums pēc apgrozījuma pērn nemainīgi bija cementa ražotājs "Schwenk Latvija" (iepriekš - "Cemex"), kura apgrozījums bija 86,924 miljoni eiro, liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2019".  Kompānijas apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 11,3%. Savukārt otro vietu saglabā "Knauf", kura apgrozījums 2018.gadā bija 65,782 miljoni eiro, kas ir par 12,5% vairāk nekā 2017.gadā, bet trešajā vietā, tāpat kā gadu iepriekš, ierindojās dzelzsbetona konstrukciju ražošanas uzņēmums "Skonto Prefab", kura apgrozījums pērn bija 53,562 miljoni eiro, kas ir par 53% vairāk nekā gadu iepriekš. Ceturtajā vietā, tāpat kā gadu iepriekš, bija stikloto alumīnija un metāla konstrukciju un fasāžu ražotājs "Skonto Plan", kurš 2018.gadā strādāja ar 46,804 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 44,6% vairāk nekā gadu iepriekš. Piektajā vietā, tāpat kā gadu iepriekš, bija betona elementu ražotājs "TMB Elements", kura apgrozījums bija 28,682 miljoni eiro, kas ir par 2,3% mazāk nekā gadu iepriekš. Sestajā vietā nozares topā ar 24,846 miljonu eiro apgrozījumu pagājušajā gadā ierindojās siltumizolācijas materiālu ražotājs "Tenapors", kura apgrozījums palielinājās par 51%. Gadu iepriekš "Tenapors" šajā topā ieņēma astoto vietu. Septītajā vietā, pakāpjoties no desmitās vietas pirms gada, bija metāla konstrukciju ražošanas uzņēmums "RK Metāls", kas pagājušajā gadā strādāja ar 21,305 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 51,5% vairāk nekā gadu iepriekš. "Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti. https://infogram.com/lielakie-buvniecibas-uznemumi-2018-1hdw2jdpej7p2l0?live

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)