Banner 980x90

"Bērnu veselības busa" speciālisti pērn snieguši vairāk nekā 3500 konsultāciju

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Turpinot ilggadējo sadarbību ar "Mobilo veselības aprūpes centru" (MVAC) jeb "Bērnu veselības busu", SIA "Neste Latvija" arī 2017.gadā atbalstīs tā darbību, nodrošinot braucieniem nepieciešamo degvielu, pilsētas informācijas portālu riga24.lv informē "Neste Latvija" Mārketinga koordinatore Elīna Līdaka. 

Pērn MVAC ar ārstiem-speciālistiem  apmeklēja 40 dažādas Latvijas pilsētas un kopā veica ap 100 tuvākus un tālākus braucienus. Ar "Neste Futura" degvielu 2016.gadā mēroti vairāk nekā 24 tūkstoši kilometru, sniedzot ap 3500 bezmaksas ārstu konsultāciju. "Bērnu veselības busa" mērķis ir padarīt pieejamākus medicīniskos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem visā Latvijā, īpaši tās attālākajos lauku reģionos, kur medicīnas speciālistu trūkuma, ģimeņu trūcīguma vai citu iemeslu dēļ bērniem ir apgrūtināta iespēja saņemt medicīnisko palīdzību savlaicīgi.

"Mobilā Veselības Aprūpes Centra" speciālisti atzīst, ka līdzīgi kā iepriekšējos gados joprojām Latvijā pieprasītākie ir bērnu oftalmologi; neirologi un alergologi-pulmonologi, taču ir audzis pieprasījums pēc mikrologopēdiem – bērni arvien vēlāk sāk runāt, kā arī biežāk nekā iepriekš ir vērojami runas traucējumi.

"Esam pateicīgi, ka ar "Neste" atbalstu "Mobilais Veselības Aprūpes Centrs" spēj sniegt bērniem tik svarīgo ārsta palīdzību savlaicīgi, ļaujot tūkstošiem Latvijas bērnu izvairīties no nopietnām saslimšanām nākotnē un palīdzot apzināt jau esošās veselības problēmas. Papildus tam mums ir vēl cita svarīga funkcija – mēs  veidojam Latvijas pašu mazāko iedzīvotāju attieksmi pret veselības aprūpi kopumā. Šo gadu laikā esam kļuvuši atpazīstami reģionos un ieguvuši cilvēku atzinību. Ir pilsētas, kurās bērni, no rīta ejot uz bērnudārzu vai skolu, pamana braucam mūsu "busu" un paši vecākiem lūdz, lai viņus atved pie mums. Bērniem ir saistoša mūsu centrā valdošā atmosfēra – ārsti ir draudzīgi, nestrādā baltos halātos, un bērni dažreiz pat aizmirst, ka ir bijuši pie ārsta. Mēs radām bērniem pozitīvu pirmo pieredzi, iedrošinot rūpēties par savu veselību arī turpmāk," uzsver Diāna Niedra, "Mobilā bērnu veselības centra" darbības koordinatore.

"Degviela ir viens no pasaules virzītājspēkiem, veselība – visa pamats. Būdami tirgū jau vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu, mēs apzināmies, cik svarīgs mērķu sasniegšanā ir komandas darbs un stabils partneris. Tādēļ esam jo īpaši gandarīti, ka jau ilggadēji kopīgiem spēkiem varam sniegt savu ieguldījumu veselākas un apzinīgākas Latvijas sabiedrības veidošanā," papildina Armands Beiziķis, SIA Neste Latvija valdes loceklis.

Bērnu veselības buss ir speciāli aprīkots transporta līdzeklis, kurā kvalificēti ārsti-speciālisti brauc uz Latvijas pilsētām, nodrošinot bērniem bezmaksas primāro medicīnisko aprūpi, kā arī savlaicīgus norīkojumus pie kvalificētiem speciālistiem. Veselības busā atrodas divas pacientu izmeklēšanas telpas un pieņemšanas telpa. Tajā bez maksas var saņemt acu ārsta, pediatra, alergologa/pulmanologa, bērnu neirologu, ausu-kakla-deguna ārsta, dermatologa, endokrinologa un gastroenterologa izmeklējumus, kā arī  plašu izglītojošo programmu bērniem un vecākiem. 

MVAC veiksmīgi strādā jau 32 pasaules valstīs. Eiropā šāds centrs līdz šim atradās tikai Polijā, bet 2010. gada rudenī tas sāka savu darbību arī Latvijā. MVAC programmu īsteno Ronald McDonald House Charities Latvija (RMHC Latvija).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)