Banner 980x90

"LaTS" veikalu pārvaldnieks: Rīgā ir katastrofāli grūti piesaistīt darbiniekus mazumtirdzniecībā

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Rīgā ir katastrofāli grūti piesaistīt darbiniekus mazumtirdzniecības nozarē, aģentūrai LETA pauda "Latvijas Tirgotāju savienības", kas pārvalda veikalu ķēdi "LaTS", valdes priekšsēdētājs Raimonds Okmanis.

"Darbaspēka piesaistes ziņā ir katastrofāla situācija. Lielākās problēmas ir Rīgā. Reģionos cilvēki vairāk turas pie savas darbvietas, acīmredzot, saprotot, ka viņiem nav citu, alternatīvu darba iespēju. Viņiem ir ļoti atbildīga attieksme pret darbu, ko es nevaru teikt par Rīgu," teica Okmanis, piebilstot, ka Rīgā ir vērojama milzīga darbaspēka rotācija, un mazumtirdzniecības sfērā cilvēkiem nav vēlme ilgstoši strādāt vienā darba vietā.

Viņš piebilda, ka galvaspilsētā mazumtirdzniecības sfērā ir grūti piesaistīt darbiniekus, neraugoties uz konkurētspējīgām algām. "Algas mums ir konkurētspējīgas, vairāk nekā konkurētspējīgas, bet ar to nepietiek. Līdz ar to ir milzīga darbaspēka rotācija," sacīja Okmanis.

"Latvijas Tirgotāju savienības" valdes priekšsēdētājs pauda pārliecību, ka situāciju varētu risināt viesstrādnieku piesaiste. "Valdības kompetencē ir kaut ko darīt lietas labā. Uzskatu, ka vajag piesaistīt viesstrādniekus," sacīja Okmanis, piebilstot, ka vienlaikus ir jāmaina regulējums attiecībā uz viesstrādnieku atalgojumu, nodrošinot viesstrādniekiem vidēji tādu pašu algu kā vietējiem iedzīvotājiem nevis augstāku darba samaksu, kā to nosaka pašreizējie normatīvi.

Okmanis piebilda, ka par spīti iepriekš minētajām problēmām kopumā tirdzniecības nozarē gads šogad solās būt labs, jo mazumtirdzniecības nozares uzņēmumu apgrozījums pieaug, veikali modernizējas un attīstās.

Jau vēstīts, ka "Latvijas Tirgotāju savienības" apgrozījums 2015.gadā bija 6,642 miljoni eiro, kas ir par 16,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 10,2% un bija 1,003 miljoni eiro.

Veikalu ķēdi "LaTS" ietilpst vairāk nekā 500 tirdzniecības vietu visā Latvijā. "Latvijas Tirgotāju savienības" īpašnieki ir Raimonds Okmanis - 42,99%, Inga Tunste - 39,02%, Agita Vanaģele - 10,02%, Ēriks Pīlādzis - 2%, Velga Kalniņa - 2%, Rauls Baumanis - 2%, Arnolds Taukulis - 0,98% un Jeļena Okmane - 0,98%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)