Banner 980x90

"Origo" rokfestivāls priecēs ar dažādu tautu etno un folkmūziku

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Tuvojoties augusta izskaņai, kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" turpina priecēt ar augstvērtīgiem pašmāju un ārzemju mūzikas izpildītāju koncertiem. Ceturtdien, 25.augustā no plkst.17.00 līdz plkst.20.00 ikviens bez maksas varēs baudīt tradicionālo "Origo" folkfestivālu, kurā uzstāsies Deniss Paškevičs un grupa "Baraka", postfolkoras grupa "Iļģi" un mūzikas izpildītājs Sauļus Petreikis no Lietuvas.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Tirdzniecības centra "Origo" komunikācijas konsultante Ksenija Mirošņika, uz "Origo Summer Stage" skatuves būs iespēja dzirdēt spožāko Latvijas saksofonistu un džeza mūzikas izpildītāju Denisu Paškeviču, kurš šogad "Origo" folkfestivālā uzstāsies kopā ar grupu "Baraka", kuras mūzika apvieno etnisko, elektronisko un džeza mūziku, īpaši ietekmējoties no Seno Austrumu un mūsdienu Rietumu kultūrām. "Baraka – tas ir ekskluzīvs muzikāls projekts, kas muzicē lounge stilā. Mēs ne tikai stundām sēžam savā studijā, veidojot aranžējumus, remiksus, piedaloties dažādos konkursos un festivālos, bet arī izdodam albumus dažādās mūzikas izdevniecībās, daudz uzstājamies Latvijā, Krievijā un citur. Projektā "Baraka" darbojas mūziķi, kurus vieno tiekšanās pēc skaistuma un harmonijas," stāsta grupas "Baraka" perkusionists Dmitrijs Evsikovs.

"Origo" folkfestivālā ar savu muzikālo skanējumu pārsteigs Latvijas postfolkloras grupa "Iļģi". Kopš 1989.gada Iļģi koncertējuši mūzikas festivālos, kultūras svētkos un citos dažāda mēroga sarīkojumos ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Austrālijā, ASV un daudz kur citur, izpelnoties klausītāju interesi un apbrīnu. Viņi arī ir guvuši panākumus "World Music Charts Europe" (WMCE), kur šī gada jūlijā ar mūzikas ierakstu "Ne uz vienu dienu" ieguva otro vietu starp labākajiem worldmusic ierakstiem Eiropā. Tā ir lielākā starptautiskā profesionālā atzinība, kādu līdz šim Latvijā saņēmuši šī mūzikas virziena pārstāvji.

Postfolkloras grupas "Iļģi" soliste un dibinātāja Ilga Reizniece: "Mūsu sadarbība ar "Origo Summer Stage" aizsākusies pirms vairākiem gadiem, un liels prieks, ka šogad atkal ir iespēja atgriezties uz šīs skatuves. Lielai pilsētai ir spēcīgi sirdspuksti, tai vajag spēcīgus ritmus. Latviešu tautasdziesmas radušās visā Latvijā, tās nav Rīgas un lielpilsētas mūzika, taču apvienojumā ar Iļģu enerģiju folklora iegūst citu skanējumu, kas ir līdzsvarā ar pilsētas ritmu."  

"Origo Summer Stage" uzstāsies arī lietuvietis Sauļus Petreikis – talantīgs jaunais izpildītājs, kuram ir unikāla mūzikas instrumentu kolekcija no visas pasaules. Viņš brīnišķīgi spēlē tauri, un dažādu tautu pūšamos instrumentus: indiešu bansuri, persiešu neju, dažādas ķīniešu flautas, ķeltu stabules, vairākus Dienvidāfrikas instrumentus, armēņu duduku, austrāliešu didžeridu un vēl daudzus citus. Sauļusam patīk meklēt jaunas skaņas, tāpēc viņš mīl eksperimentēt un improvizēt. Mākslinieki no visas pasaules izsaka viņam atzinīgu novērtējumu par izpildījumu. "Origo Summer Stage" viņš uzstāsies kopā ar Donatas Petreikis (ģitāra), Vytas Mikeliūnas (vijole) un Andrius Daugirdas (basģitāra).

"Origo" folkfestivāls ir īpašs un tradīcijām ļoti bagāts, jo faktiski notiek vēl ilgāk kā pats "Origo Summer Stage". Pirms 13 gadiem kopā ar tirdzniecības centru "Origo" 2003. gadā tika atklāts arī "Origo" folkfestivāls un šo gadu laikā tajā piedalījušies mākslinieki jau gandrīz no 50 valstīm – Tibetas, Ķīnas, Japānas, Gvinejas, Peru, Butānas un daudzām citām. Šogad apmeklētājus sagaida īpaši kvalitatīva koncertprogramma kopā ar mūsu pašu izcilākajiem etno un folkmūzikas izpildītājiem, kā arī būs iespēja dzirdēt talantīgo Sauļus Petreikis no Lietuvas. Gaidīsim ikvienu mūzikas cienītāju "Origo Summer Stage", lai baudītu augstvērtīgu mūzikas izpildītāju sniegumu kopā," stāsta tirdzniecības centra "Origo" vadītājs un viens no "Origo Summer Stage" iniciatoriem Aleksandrs Ņemirovskis.

Muzikālos "Origo Summer Stage" vakarus klausītājiem ir iespēja baudīt gan uz laukuma, gan "Double Coffee" un "Gan Bei" vasaras terasēs, kas sagādājušas īpašos piedāvājumus tieši "Origo Summer Stage" laikā.

Kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu. Iejūtoties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, vasaras vakaros ikviens aicināts ērti iekārtoties kādā no āra kafejnīcām un ļauties dažādu izpildītāju priekšnesumiem. Plašā brīvdabas lielformāta fotogalerija, kas izveidota pie tirdzniecības centra "Origo", ir uzņēmuma "Linstow Center Management" iniciatīva  kvalitatīvas kultūrvides radīšanai pilsētā. Savukārt dizaina objekts "Saules pulkstenis - Origo Universi" ikvienu rosina noteikt laiku un iepazīt Latvijas viduslaiku pilis un nozīmīgākos objektus Eiropas pilsētās. Dizaina objekts "Saules pulkstenis - Origo Universi" ir "Linstow Center Management" dāvana Rīgai, kas 2014. gadā bija Eiropas kultūras galvaspilsēta. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)