Banner 980x90

"Swedbank" Latvijā pirmajā pusgadā strādāja ar 52 miljonu eiro peļņu

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
"Swedbank" Latvijā peļņa šā gada pirmajos sešos mēnešos bija 52 miljoni eiro, kas ir par 9% mazāk, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn. Peļņas samazināšanos ietekmēja iepriekš veikto uzkrājumu atbrīvošana mazākos apjomos.

Kā ziņo aģentūra LETA, "Swedbank" kredītportfelis, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, audzis par 5%. Uzņēmumu kredītportfelis palielinājies par 6%, savukārt aizdevumi privātpersonām par 4%, ko sekmēja arī no "Danske Bank" pārņemtais privātpersonu kredītportfelis. "Swedbank" kreditēšanas tirgus daļa Latvijā 31.maijā bija 21%.

Kredītu kvalitāte saglabājusies nemainīga. "Swedbank" Latvija veica iepriekš veikto uzkrājumu atbrīvošanu divu miljonu eiro apjomā, salīdzinot ar 11 miljoniem eiro šajā pašā laika periodā pērn.

Kopš 2015.gada 30.jūnija noguldījumu apjoms "Swedbank" audzis par 15%. "Swedbank" depozītu tirgus daļa Latvijā maija beigās bija 20%. Savukārt kredītu attiecība pret depozītiem bija 80%.

Salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, "Swedbank" tīrie procentu ienākumi ir auguši par 1%, ko ietekmējis kredītportfeļa pieaugums.

Salīdzinot ar 2015.gada pirmo pusgadu, tīrie komisiju ienākumi auguši par 2%. Augstāka klientu aktivitāte palielināja ieņēmumus no karšu un maksājumu darījumiem. Pateicoties pastāvīgam klientu aktivitātes kāpumam, karšu pirkumu skaits, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, audzis par 15%.Tajā pašā laikā tīros komisijas naudas ienākumus negatīvi ietekmēja noteiktie karšu izdevēju starpbanku komisijas maksas ierobežojumi.

Salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, kopējie izdevumi ir auguši par 3%.Telpu nomas un uzturēšanas izmaksas bija zemākas nekā iepriekš, savukārt auguši ar personālu saistīti izdevumi.

Gada otrajā ceturksnī banka turpināja darbu, lai vēl ērtākus padarītu pakalpojumus gan privātpersonu klientiem, gan uzņēmumiem. Privātpersonu klienti novērtējuši iespēju veikt pārskaitījumus no kredītkartes konta. Savukārt kopš jūnija visi klienti var izmantot uzlaboto internetbanku. Banka turpina pilnveidot mobilās lietotnes funkcionalitāti.

Savukārt korporatīvajiem klientiem tika piedāvāta jauna kredītkarte ar elastīgiem atmaksas nosacījumiem, kā arī sākta sistemātiska bezkontakta norēķinu termināļu uzstādīšana. Uņēmēji tika iepazīstināji ar karšu lasītāju viedierīcēm, kas kombinācijā ar viedtālruni vai planšetdatoru ļauj pieņemt norēķinu kartes. To īpaši novērtējuši nelieli tirgotāji un amatnieki.

"Swedbank" vadītājs Latvijā Māris Mančinskis paziņojumā medijiem raksta: "Latvijas ekonomika turpina augt, un tas atspoguļojas arī kreditēšanas stabilā pieaugumā. Izaugsmes galvenais virzītājspēks ir mājsaimniecības - privātpersonām no jauna izsniegtais finansējums audzis pat par 27%." Viņš norāda, ka arī uzņēmumu kreditēšana stabili aug, tomēr to bremzē gan ēnu ekonomikas īpatsvars un Eiropas Savienības struktūrfondu pieejamības apsīkums, gan vispārēja piesardzība, kuru pašlaik pastiprina "Brexit" referenduma iznākums. Vienlaikus aizvadītajā ceturksnī "Swedbank" turpināja nodrošināt klientiem labāko, ko sniedz mūsdienu tehnoloģijas, piemēram, sākta masveidīga pāreja uz tādām maksājumu kartēm, kuras papildinātas ar bezkontakta tehnoloģiju, padarot norēķinus veikalā būtiski ātrākus un ērtākus, vienlaikus saglabājot bankas augstos drošības standartus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)