Banner 980x90

"Vienotība" pašvaldību vēlēšanās Rīgā neveidos kopīgu sarakstu ar citām partijām

Andris Piebalgs/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Andris Piebalgs/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Partija "Vienotība" pašvaldību vēlēšanās Rīgā, visticamāk, neveidos kopīgu sarakstu ar citām partijām.

Politiskais spēks šodien plāno paziņot, ka tā saraksta līderis Rīgā būs deputāts Vilnis Ķirsis. Partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs aģentūrai LETA sacīja, ka galvenais arguments šajā jautājumā bija Rīgas nodaļas vienbalsīgs atbalsts Ķirsim. Šo lēmumu, tikai vienam cilvēkam atturoties, atbalstīja arī "Vienotības" valde.

Būtiski esot bijis bijis arī tas, ka Ķirsis pats vēloties iesaistīties šajā cīņā. Piebalgs arī pauda, ka Ķirsis vēl ir ļoti jauns politiķis un tas liecina, ka "Vienotība" spēj uzticēties jauniem cilvēkiem un notiek paaudžu nomaiņa.

Taujāts, vai saraksta līdera nosaukšana nozīmē, ka noņemts jautājums par sadarbību ar citām partijām, piemēram, "Latvijas attīstībai" vai Latvijas Reģionu apvienību, Piebalgs atbildēja: "Es domāju, ka lielā mērā jā".

Politiķis gan skaidroja, ka šāda iespēja nav pilnīgi izslēgta, tomēr "nākamā versija" varētu būt atklāts saraksts, kurā "Vienotība" aicinātu piedalīties dažādus kandidātus, piemēram, nevalstisko organizāciju pārstāvjus.

"Mēs neesam aizcirtuši durvis," piebilda Piebalgs, vienlaikus uzvērot, ka proaktīvi "Vienotība" nemeklē iespējas startēt kopīgā sarakstā ar kādu politisko spēku.

Kā ziņots, partijas "Vienotība" valde iepriekš vienojās sākt sarunas par iespējamu sadarbību pašvaldību vēlēšanās Rīgā ar labējām partijām, kas pašlaik nav pārstāvētas valdības koalīcijā - "Latvijas attīstībai", Latvijas Reģionu apvienību un Jauno konservatīvo partiju, skaidroja Piebalgs.

Tāpat vēstīts, ka valdības koalīcijas partijas - "Vienotība", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Zaļo un zemnieku savienība - vienojās sadarboties pirms un pēc pašvaldību vēlēšanām Rīgā, tomēr kopīgu sarakstu neveidos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)