Banner 980x90

Rīgas dome apgalvo, ka atkritumu apsaimniekošanas tarifs "Tīrīga" vadībā pieaugs vidēji par 9%

Rīga, 14.aug., LETA. Nododot atkritumu apsaimniekošanu AS "Tīrīga" pārziņā, atkritumu apsaimniekošanas tarifs nepieaugs vairāk kā par 9%, šodien apvienotajā Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas un Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē sacīja domes Vides pārvaldes vadītāja Evija Piņķe.

Viņa pauda neizpratni par medijos izskanējušo informāciju, ka tarifs atsevišķās vietās varētu pieaugt pat par 40%. "Man tiešām nav skaidrs, no kurienes radusies šāda informācija un kā tas aprēķināts," sacīja ierēdne.

Kopumā sēde ilgst jau vairāk nekā trīs stundas un tajā piedalās ne vien domes, SIA "Getliņi Eko" un "Tīrīga", bet arī Konkurence padomes (KP), Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kā arī Valsts vides dienesta pārstāvji.

Šo stundu laika gan zāli ir atstājis vairums deputātu - sēdes sākumā tajā piedalījās 30 deputāti, bet patlaban klātesoši ir 19 domnieki.

Pārsvarā domnieki ierēdņus iztaujā par to, kādēļ izvēlēts publiskās privātās partnerības (PPP) sadarbības modelis, kādēļ nav iespējams Rīgā turpināt atkritumu apsaimniekošanu pa zonām, kā arī kas notiks pēc 15.septembra, ja KP piemēros nodrošinājumu apturēt iedzīvotāju līgumu slēgšanu ar "Tīrīga".

Kā ziņots, KP par iespējamu Eiropas Savienības (ES) dibināšanas līguma pārkāpumu šobrīd ierosinājusi pret Rīgas domi un "Getliņi EKO" pārkāpuma lietu, kas varētu arī noteikt pagaidu noregulējumu par līguma pārslēgšanas iesaldēšanu.

Viņa paskaidroja, ka pārkāpuma lieta ierosināta par minētā līguma 102.panta pārkāpumiem un pagaidu noregulējums varētu tikt noteikts, lai veiktu padziļinātāku izpēti un pārliecinātos, ka tiešām uzņēmuma un Rīgas domes rīcībā nav pārkāpumu.

Tikmēr dome, neraugoties uz KP darbībām, neplāno apturēt apsaimniekotāju līgumu slēgšanu ar akciju sabiedrību "Tīrīga".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)