Banner 980x90

Salu tilta rekonstrukcijas darbus par 19,69 miljoniem eiro veiks pilnsabiedrība "ACB un Tilts"

Rīga, 19.apr., LETA. Rīgas domes Satiksmes departaments par Salu tilta otrās kārtas būvdarbiem ir noslēdzis līgumu ar pilnsabiedrību "ACB un Tilts" kopsummā par 19,69 miljoniem eiro ar pievienotās vērtības nodokli, aģentūrai LETA pastāstīja departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Pilnsabiedrību veido uzņēmumi "ACB" un "Tilts". AS "ACB" 2016.gadā strādājusi ar 34 miljonu eiro apgrozījumu un 2,4 miljonu eiro zaudējumiem, bet "Tilts", kas pieder Sergejam un Artjomam Gridņeviem, togad strādāja ar 23 miljonu eiro apgrozījumu un nepilnu 330 000 eiro peļņu.

Salu tilta kompleksa atjaunošanas un pārbūves otrajā kārtā plānots rekonstruēt satiksmes pārvadu pār Krasta ielu, satiksmes pārvadu Lucavsalā, tiltu pār Bieķengrāvi un estakādes pār Bieķengrāvi Kārļa Ulmaņa gatvē.

Jakrins norādīja, ka remontdarbi varētu sākties maija beigās.

Sākotnēji Salu tilta pārbūves projekta otrās kārtas izmaksas tika plānotas 17,3 miljonu eiro apmērā, taču pērn rudenī Satiksmes departaments lūdza projektam piešķirt vēl papildus 13 miljonus eiro, pamatojot to ar projektētāju "provizoriskajiem aprēķiniem", kas veidojušies pilnveidojot projektēšanas projektu. Toreiz Jakrins norādīja, ka projektētāji finansējumu vienmēr "lūdz ar rezervi" un visa papildus lūgtā nauda, visticamāk, nebūs nepieciešama. Tobrīd Salu tilta plānotās izmaksas pieauga līdz 30,26 miljoniem eiro.

Kā aģentūrai LETA pauda departamenta vadītājs, noslēdzot līgumu par būvdarbu veikšanu, esot izdevies ietaupīt līdzekļus, tāpēc viņš cer, ka departaments tos varēs izmantot citu projektu īstenošanai. Ja dome šādu ieceri neatbalstīs, nauda nonāks atpakaļ pašvaldības budžetā.

Līdz šim Salu tilta rekonstrukcijā jau ieguldīti vairāk nekā 10 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)