Banner 980x90

Šonedēļ paziņos Rīgas lidostas gaisa satiksmes vadības torņa metu konkursa uzvarētāju

Rīga, 23.apr., LETA. Šonedēļ paziņos VAS "Latvijas gaisa satiksme" (LGS) izsludinātā Rīgas lidostas gaisa satiksmes vadības torņa metu konkursa uzvarētāju, informēja LGS pārstāvji.

Starptautiska žūrijas komisija ir izvērtējusi kopumā deviņus Latvijas un ārvalstu arhitektu biroju iesniegtos piedāvājumus metu konkursam "Rīgas lidostas gaisa satiksmes vadības torņa nākotnes vizuālais tēls".

Žūrija noteikusi konkursa uzvarētāju, kurš saņems balvu par iegūto pirmo vietu - 35 000 eiro. Vienlaikus žūrijas komisija nolēmusi par otro vietu piešķirt 20 000 eiro, kā arī vienu konkursa dalībnieku apbalvot ar īpašu veicināšanas prēmiju 10 000 eiro apmērā un piešķirt trīs veicināšanas prēmijas 5000 eiro apmērā.

LGS iepirkumu komisija ir pārbaudījusi konkursa dalībnieku kvalifikāciju un atzinusi, ka uzvarētājam un vēl septiņiem birojiem tā atbilst nolikuma prasībām.

Uzvarētāja paziņošana un apbalvošana notiks trešdien, 25.aprīlī, plkst.11 starptautiskās lidostas "Rīga" VIP zālē.

Interesenti varēs klātienē sastapt arhitektus no Latvijas, kā arī konkursa uzvarētāju partnerus no vienas no lielākajām arhitektu, inženieru un interjera dizaina kompānijām ASV un pasaulē, kā arī iepazīties ar viņu izstrādāto gaisa satiksmes vadības torņa meta vizualizāciju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka konkursa žūrija par labāko atzinusi piedāvājumu, ko iesniedza "Arhis Arhitekti" sadarbībā ar "Leo A Daly".

LGS pērn decembra sākumā izsludināja konkursu "Rīgas lidostas gaisa satiksmes vadības torņa nākotnes vizuālais tēls", kura mērķis ir iegūt arhitektoniski augstvērtīgu un funkcionāli pārdomātu, konkursa nolikumā un projektēšanas programmā ietvertajām prasībām atbilstošu, ekonomiski pamatotu metu gaisa satiksmes vadības tornim. Metu paredzēts izmantot par pamatu būvprojekta izstrādei. Pretendentiem pieteikumi bija jāiesniedz līdz 2018.gada 12.martam.

Torņa būvniecību plānots pabeigt līdz 2023.gada beigām. Šogad plānots sākt torņa projektēšanu, savukārt būvniecību plānots sākt 2019.gadā. LGS aprēķini liecina, ka jaunā torņa celtniecības kopējās izmaksas varētu sasniegt 20 miljonus eiro.

Jauna torņa nepieciešamību ir radījusi lidostas "Rīga" attīstība un paplašināšanās, lidojumu skaita pieaugums, kā arī iespēju trūkums esošajā tornī izvietot jaunās tehnoloģijas, piemēram, ieviest tālvadības aeronavigācijas pakalpojumu.

Projekts tiks finansēts no LGS pašu līdzekļiem un banku aizdevuma, kā arī tiks meklētas iespējas piesaistīt Eiropas Savienības līdzfinansējumu.

LGS nodrošina aeronavigācijas pakalpojumus Latvijas gaisa telpas lietotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)