Banner 980x90

VL-TB/LNNK aicina VARAM izvērtēt, vai Ušakovs rīkojies tiesiski, neskatot jautājumu par NĪN atlaidēm

Rīga, 9.nov., LETA. Partijas "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Rīgas domes frakcija vērsusies pie Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) ar lūgumu izvērtēt domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) rīcību, no sēdes darba kārtības izslēdzot jautājumu par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaidēm, aģentūru LETA informēja frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

Vienlaikus viņi lūdz izvērtēt, vai Ušakovs rīkojies tiesiski, "noraujot" arī ārkārtas sēdi, kas bija sasaukta, lai šo jautājumu atkal aktualizētu.

Frakcija uzskata, ka, "pazūdot" jautājumam no darba kārtības, kā arī "noraujot" Rīgas domes ārkārtas sēdi, Ušakovs ir pārkāpis gan likuma "Par pašvaldībām", gan Rīgas pilsētas pašvaldības nolikuma normas.

"Tiesiskais regulējums nosaka, ka sēdes darba kārtība un izskatāmie materiāli vismaz 48 stundas pirms komitejas sēdes sākuma ir pieejami e-portfelī, kur bija iekļauts arī attiecīgais jautājums. Priekšsēdētājs pārtrauca ārkārtas sēdi uz nenoteiktu laiku, aizbildinoties ar it kā birokrātiskiem šķēršļiem jautājumu izskatīt, vienlaikus nenorādot un neparedzot nekādu rīcību, lai novērstu šķēršļus jautājuma izskatīšanai. Pēc frakcijas domām, ir pārkāptas tiesību normas, kas paredz iespējas trešdaļai deputātu sasaukt ārkārtas domes sēdes, kurās izskatīt sabiedrībai būtiskus jautājumus," skaidro Ratnieks.

Frakcija aicina VARAM reaģēt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, veicot visas nepieciešamās darbības un piemērojot tiesiskās sankcijas.

Vienlaikus viņi arī aicina ministriju izvērtēt nepieciešamību virzīt likuma "Par pašvaldībām" grozījumus, kas paredzētu domes, komiteju un ārkārtas sēžu pārtraukšanas tiesisko regulējumu, nosakot termiņus, kādos izskatāmi jautājumi, kas iekļauti darba kārtībā. Domnieki uzskata, ka ir nepieciešams tiesiskais regulējums, kas noteiktu termiņus, kādos iekļaujami deputātu sniegtie jautājumi sēžu darba kārtībā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 5.novembrī opozīcijas deputāti sasauca Rīgas domes ārkārtas sēdi, lai izskatītu deputāta Jurģa Klotiņa (VL-TB/LNNK) virzītos grozījumus, kas paredz samazināt NĪN daļai rīdzinieku.

17.oktborī konkrētais jautājums īsi pirms sēdes sākuma "pazuda" no Finanšu un administratīvo lietu komitejas darba kārtības, lai gan sākotnēji bija tajā iekļauts. Ārkārtas sēdē mērs paziņoja, ka darba kārtībā šis jautājums bija iekļauts referenta kļūdas dēļ un, ka "dokumentāli ir apliecināts, ka deputātiem un arī ziņotājiem tika izsūtīta mainītā darba kārtība".

Arī ārkārtas sēdē šis jautājums skatīts netika, jo minūti pēc tās sākuma tika izsludināts pārtraukums uz nenoteiktu laiku. Šādu rīcību mērs pamatoja, sakot, ka "no veselā saprāta viedokļa raugoties, šo jautājumu mēs nevaram skatīt, jo tam nav pievienots neviens atbildīgās institūcijas atzinums par to, kā tas būtu īstenojams un kādu ietekmi uz budžetu atstātu".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)