Banner 980x90

4 aizraujošas idejas brīvdienām – lielisks restorāns, atpūta pie dabas u.c.

Foto: Baltvilla.lv
Foto: Baltvilla.lv
Iestājoties pavasarim, arvien vairāk laika gribas pavadīt svaigā gaisā, atpūšoties pie dabas un "uzlādējot baterijas". Brīvdienas izdaiļos gan pastaiga gar jūru, gan izsmalcināts restorāns, gan dabas baudīšana. Tomēr, kā izvēlēties savām interesēm piemērotāko atpūtu? Lūk, 4 idejas dažādām gaumēm! Turpiniet lasīt un smelieties iedvesmu brīnišķīgai brīvā laika pavadīšanai šajā pavasarī!

1. Botāniskais dārzs – ziedu un fotogrāfijas entuziastiem
Pavasaris ir ideāls laiks, lai ienirtu ziedošu koku, krūmu un puķu burvībā. Labs veids, kā pavadīt brīvu dienu bez pilsētai raksturīgas drūzmas, atrodoties Rīgā, ir došanās, piemēram, uz Latvijas Universitātes Botānisko dārzu. Ciemošanās botāniskajā dārzā būs īpaši piemērota, ja jums tuva fotogrāfijas pasaule – parkā netrūkst materiāla skaistām fotogrāfijām. Botāniskajā dārzā iespējams aplūkot:
• dažādu augu mājas, piemēram, acāliju, kaktusu, sukulentu, subtropu un tropu mājas un to iemītniekus;
• lakstaugus;
• kokus un krūmus;
• indīgos augus;
• ārstniecības augus;
• purva augus;
• ķērpjus, sūnas un sēnes utt.

Līdzās augiem Botāniskā dārza siltumnīcās apskatāmas arī dažādas neparastas tauriņu sugas, kas iepriecinās ar krāsu un formu dažādību.
Padoms! Ja vēlaties skaistu fotogrāfiju medībās doties ārpus Rīgas, apciemojiet Botāniskajam dārzam piederošo Rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētavu Babīte (atrodas Spilvē, Babītes pagastā) un izbaudiet meža pastaigu košu rododendru kompānijā!

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


2. Saulkrastu baltā kāpa garu pastaigu cienītājiem
Ja brīvdienās vēlaties doties pie ūdeņiem, apmeklējiet, piemēram, Saulkrastos esošo balto kāpu – 18 m augsto smilšu atsegumu, kas sendienās kalpojis par orientieri zvejniekiem. Kāpu sedzošais priežu mežs un nogāze, kas veras jūras virzienā būs laba pastaigu vieta, ja brīvdienu pēcpusdienā gribas izjust jūras sāļo aromātu un izbaudīt vēja pieskārienu.

Apciemojot Saulkrastu balto kāpu, ir vērts pastaigāties pa Saulrieta taku – 4 km garais ceļš ved no kāpas līdz Saulkrastu centram. Pa ceļam būs aplūkojama:
• sakoptā pludmale;
• priekškāpas;
• Pēterupe;
• brangās dižpriedes, kas dižojas kāpu mežā u.c. gleznainas ainavas.

Foto: Pixabay.comFoto: Pixabay.com
3. Siguldas parki un trases aktīvās atpūtas cienītājiem
Vēl kāda lieliska vieta, ko apciemot, brīvdienas pavadot ārpus Rīgas, ir netālu esošā Sigulda un tās apkaime ar plašajām aktīvās atpūtas iespējām. Ja vēlaties nedēļas nogali pavadīt, izaicinot sevi, izvēlieties, kādu no šiem piedāvājumiem:
lidojumu Aerodium vertikālajā vēja tunelī – pacelieties debesīs un izbaudiet fantastiskas sajūtas Austrumeiropā pirmajā ierīkotajā vēja tunelī! Lai dotos šajā piedzīvojumā, nav nepieciešamas priekšzināšanas;
Siguldas piedzīvojumu parka Mežakaķis trases apmeklējumu – lai pārbaudītu savus spēkus, nodotos asām izjūtām un pietuvotos koku galotnēm, izvēlieties kādu no 7 parka dažādas grūtības pakāpes trasēm un pārvariet tajās izliktos šķēršļus!
braucienu Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē – viena no retajām trasēm, kas pakalpojumu piedāvā arī siltajā sezonā. Nobrauciens ar vasaras bobu (bobsleja kamanas ar riteņiem) ļaus saņemt kārtīgu adrenalīna devu!

4. Restorāns "Baltvilla" gardēžiem un dabas mīļotājiem
Ja esat mierīgākas atpūtas un prasmīgi pagatavota ēdiena piekritējs, neatņemama izdevušos brīvdienu sastāvdaļa būs izmeklēts restorāns Rīgā vai tās tuvākajā apkaimē.

Lielisks veids, kā brīvdienās izbaudīt garšas bagātības un dabas klātbūtni, vienlaikus neziedojot komfortu, ir, piemēram, viesnīcas "Baltvilla" restorāna apmeklējums.

Viesnīca "Baltvilla" atrodas tikai dažu minūšu braucienā no Rīgas, Baltezera krastā, skaista priežu meža ielokā. Viesnīcas telpās mītošais četrzvaigžņu restorāns "Baltvilla" saviem viesiem piedāvā izsmalcinātu, no sezonāliem produktiem veidotu ēdienkarti. Tās sastāvā atrodamas tīras vietējās sastāvdaļas:
• gaļu;
• zivis utt.

Apmierināti būs gan pasaules virtuves cienītāji, gan tradicionālu garšu piekritēji. Restorāns šefpavāra Antona Konstantinova gādībā piedāvā nobaudīt izcilas garšu kombinācijas gan gaļas un zivju, gan veģetāros un vegānos ēdienos un kārdinošos desertos. Turklāt siltajā sezonā restorāns nodrošina apmeklētājiem iespēju ieturēt maltīti pašā "Baltvillas" sirdī – skaisti izbūvētā, daļēji segtā, 300 m² plašā āra terasē. Lieliska vieta, no kuras vērties pāri ezeram slīdošajā saulrietā, baudot gardu maltīti un patīkamu atmosfēru. Vai labs restorāns vispār iedomājams bez valdzinošas ainavas?

Foto: Baltvilla.lvFoto: Baltvilla.lv
Kā atpūsties "Baltvillā"?
Lūk, 3 soļi, kā noorganizēt "garšīgu" un pozitīvām emocijām piesātinātu brīvdienu programmu kopā ar draugiem, ģimeni vai otro pusīti:
• dienas iesākumā palutiniet garšas kārpiņas ar svaigām un gardām brokastīm restorāna "Baltvilla" terasē. Jebkurā nedēļas dienā ikvienam restorāna apmeklētājam iespējams nobaudīt izcilu brokastu piedāvājumu līdz plkst. 11.00. Īpašās svētku dienās tiek organizētas vēlās brokastis jeb brančs, kas ilgst līdz pat plkst. 15.00. Restorāns piedāvā gan kvalitatīvu kafiju un tēju, gan plašu ēdienu klāstu jebkurai gaumei.
• kad nesteidzīgais rīta cēliens aizvadīts, der izlocīt kājas. Netālu no "Baltvillas" atrodas Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs. Tas apmeklētājus priecē ar latviskām tradīcijām piesātinātu atmosfēru, kā arī zaļu apkārtni, kurā baudīt siltu pēcpusdienu. Iepazīstieties ar muzeja ekspozīcijām un pavadiet laiku, pastaigājoties un uzzinot ko jaunu;
• pēc dienas, kas pagājusi svaigā gaisā, noteikti nepieciešams ieturēties. Atgriezieties "Baltvillā" – ik vakaru tās terases atvērtajā daļā iespējams nobaudīt grilētus ēdienus – dārzeņus, zivis un gaļu; 
• turpiniet sildošās sarunas pie lieliskās "Baltvilla" vakariņu ēdienkartes un izsmalcinātas vīna glāzes, no terases vērojot rietošo saules staru atblāzmu Baltezerā.

Foto: Baltvilla.lvFoto: Baltvilla.lv
Padoms! Ja vēlaties brīvdienas pagarināt, varat noīrēt numuriņu viesnīcā "Baltvilla" un līdztekus piedāvājumam, ko sniedz restorāns, izmantot arī iespēju:
• nodoties kādai no lutinošām SPA procedūrām;
• pastaigāties pa tuvumā esošo spirdzinošo priežu mežu;
• sportot un nūjot viesnīcas sakoptajā teritorijā;
• peldēties un atpūsties pie viena no Latvijas tīrākajiem ezeriem.

Vairāk informācijas par iespējām atpūsties individuāli vai organizēt pasākumus restorānā, meklējiet "Baltvilla" interneta vietnē www.baltvilla.lv! Uzdāviniet sev spēkus atjaunojošu atpūtu šajā pavasarī – lieliska kompānija, labs restorāns un dabas klātbūtne ļaus aizmirst ikdienas steigu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)