Banner 980x90

Gardas idejas dāvanai mīļākajam skolotājam Skolotāju dienā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Tāpat kā dzimšanas dienās tiek sumināti draugi un ģimene, tāpat arī Skolotāju dienā uzticamie un zinošie skolotāji saņem apsveikumus no saviem audzēkņiem, kuriem ik dienu iemāca daudz jauna. Lai pedagogiem šī diena sagādātu ne mazums pozitīvu emociju un pārsteigumu, Rimi gardēži iesaka audzēkņiem pašiem pagatavot vairākus gardumus, ko dāvināt skolotājiem, ieliekot sarūpētajā visu sirdi. 

Īpašais cepumu komplekts Ne velti ir teiciens: "Labākās dāvanas ir tās, kas radītas pašu rokām. Ja mīļākajam skolotājam ļoti garšo cepumi, ko, kā esi novērojis, viņš bieži vien ēd, dzerot kafiju vai tēju, pagatavo tos viņam dāvanā. "Burtu, ciparu vai citā formā – interesantanti pašam būs pagatavot cepumus dažādās formās atbilstoši skolotāja pasniegtajam mācību priekšmetam vai interesēm. Pilngraudu, kanēļa, šokolādes vai kādi veselīgi cepumi ar ogām – esmu pārliecināts, ka skolotāji būs patiesi priecīgi par pašu pagatavotu dāvanu. Ja neesi pārliecināts, kas viņam garšo vislabāk, pirmstam to noskaidro, lai pārsteigums būtu vēl gardāks. Ja nekad neesi pats pagatavojis cepumu mīklu un vēl neesi drošs, ka to mācēsi darīt, iesaku izmantot gatavo kārtaino mīklu vai pagatavošanas procesā aicināt palīgā kādu prasmīgāku draugu," stāsta "Rimi" gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

Skolotāju dienas kūka Visos svētkos galdā ir jāceļ kāds deserts, piemēram, kūka. "Rimi" gardēdei Lienei Zemītei ir liela pieredze to gatavošanā, tāpēc, ja vēlies savam skolotājam dāvināt paša gatavotu kūku, Liene sniegs dažus padomus tās pagatavošanā. "Saldās un krēmīgās kūkas, augļu, bezglutēna, siera, bezē un pat dārzeņu kūkas - kūku pasaule ir ļoti plaša, jāspēj tik izvēlēties, ko ir vēlme pagatavot. Ja izvēlies savu skolotāju pārsteigt ar šādu desertu, jāatceras daži svarīgi nosacījumi kūku gatavošanā: biskvīts saglabāsies gaisīgs, ja tas nesastapsies ar straujām temperatūras maiņām, šokolāde vienmēr jākausē ūdens peldē, olu baltumi labāk saputosies, ja tie būs auksti, kā arī vienmēr jāatceras – pat, ja kūka neatbildīs sākotnējai iecerei, dāvanas saņēmējs novērtēs tajā ieguldīto darbu, ja tās būs cepta no visas sirds un ar pozitīvām domām un sajūtām."

Zāļu tējas un garšaugi Latvijas gardāko stāstu stāstniece Ilze Jurkāne domā, ka skaista un noderīga dāvana, ko noteikti novērtēs ikviens skolotājs, būs interesantas formas pudelē ievietoti garšaugi, parlieti ar olīveļļu, piemēram, čili pipari, rozmarīns, ķiploki vai citi. "Tāpat tie skolēni, kuri paši saviem spēkiem vai kopā ar mammu vai vecmāmiņu vasarā salasījuši zāļu tējas, tās var salikt skaistos auguma maisiņos vai burciņās, dekorējot ar greznu auduma gabalu, un pasniegt skolotājam. Dāvanai, kas ne tikai ir noderīga, bet arī skaisti noformēta, ir lielāka vērtība," pārliecināta pazīstamā garšu pazinēja Ilze Jurkāne.

Ekskluzīvais gardums – trifele Vēl viens saldums, ar ko skolotājs varēs našķoties pusdienu starpbrīdī, dzerot kafiju, ir trifeles. "Trifeles var gatavot no žāvētiem augļiem, tos ļoti smalki saberžot, sajaucot ar šokolādi, riekstiem vai sēkliņām un veidojot viendabīgu masu, no kuras ar rokām saveļ bumbiņas, ko apviļā dekoros," par trifeļu pagtavošanu stāsta Liene Zemīte. Beļģijā – garenas, Francijā tās apviļā kakao pulverī – trifeles var pagatavot dažādi, tāpēc Liene iesaka eksperimentēt un ļauties fantāzijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)