Banner 980x90

Aglonā ieradušies nedaudz vairāk par 1000 svētceļnieku

Rīga, 14.aug., LETA. Līdz šim Aglonā ieradušies nedaudz vairāk par 1000 svētceļnieku vismaz 30 grupās, aģentūru LETA informēja Latvijas Romas katoļu baznīcas informācijas centra vadītāja Velta Skolmeistere.

Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā plkst.22 notiks Tautas Krustaceļš, kas allaž pulcē lielu dalībnieku skaitu.

Aglonas novada domes priekšsēdētājs Juris Butēvics (Grāveru pagasta saraksts) aģentūrai LETA stāstīja, ka pašvaldībai jau ir pieredze gan Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku, gan pāvesta vizītes organizēšanā.

"Šogad pašvaldībā nerīkojām īpašu sanāksmi svētku organizēšanai, jo visi atbildīgie dienesti un cilvēki zina, kas viņiem jādara un to arī katrs savā postenī dara," teica Butēvics.

Patlaban ir skaists laiks un Aglonā ierodas svētceļnieki, bet lielākais cilvēku skaits sāks ierasties vakarā uz Tautas Krustaceļu. Butēvics prognozēja, ka šogad Aglonā ieradīsies tikpat cilvēku, kā pērn vai arī nedaudz mazāk, jo iedzīvotāju izceļošana no Latvijas joprojām turpinās.

Jau ziņots, ka Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku galvenā svētā Mise, Dievmātes litānija, euharistiskā procesija pie pāvesta altāra notiks rīt, 15.augustā, plkst.12.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)