Banner 980x90

Aizkari kā dizaina elements – kā tos izvēlēties

Aizkari istabā ir ne tikai funkcionāls elements, bet spēj ienest arī telpai īpašu noskaņu un piešķirt tai raksturu. 

Parasti telpās pirmais, ko pamanām, ir sienas krāsa, mēbeles un aizkari, jo tie ir lieli laukumi, kas spēcīgi izceļas. Tāpēc, ja vēlies vizuāli pievilcīgu telpu, tad par dominējošo izcel tikai vienu no šiem elementiem un pārējo pieskaņo tam. Piemēram, ja tev būs neuzkrītošas gaišas sienas, tad par akcentu vari ierīkot mēbeles vai aizkarus. Bet, ja sienas būs košas vai rakstainas, tad mēbeles un aizkarus pielāgo mierīgus, pieskaņotā tonī, bez rakstiem.

Izvēloties aizkarus, parasti jau ir zināms visas istabas iekārtojums un stils, kādā tā būs. Lai aizkari izskatītos labi, ir daži knifi, kas būtu jāievēro.
• Aizkaru platumu izvēlies vismaz divas reizes platāku par aizkaru stangu, jo aizkariem ir jābūt izteiktam krokojumam, lai tie izskatītos labi. Īpaši tas attiecas uz tilla auduma aizkariem, kas izskatīsies šķidri un neizteiksmīgi, ja tiem neveidosies krokas.
• Runājot par aizkaru garumu, aizkari vislabāk izskatīsies, ja plāniem aizkariem atstāsi vienu centimetru līdz zemei, taču bieziem aizkariem vajadzētu garumu atstāt tādu, lai vizuāli tie izskatās, ka sniedzas līdz zemei. 
• Izvēloties aizkaru stangas un stiprinājumus, nekļūdies ar izmēriem. Būtiski ir tas, cik liels attālums aizkariem būs no virsmām. Gaišajiem aizkariem vajadzētu būt vismaz vienu centimetru nost no virsmām – palodzēm, radiatoriem. Ja aizkari kritīs virsū palodzei vai radiatoriem, tie vairs neizskatīsies labi.
• Kad izvēlies aizkaru audumu, izvērtē to, kā tas iederēsies tavā istabā, nevis šodienas aktuālās tendences. Svarīgi, lai aizkari saskanētu ar pārējo, kas atrodas istabā. Ja tev nepieciešami neuzkrītoši aizkari, tad vari tos izvēlēties tādā tonī kā istabas sienas vai līdzīgā. Atceries, ka gaiši aizkari telpu padarīt vizuāli plašāku. Ja izvēlies aizkarus ar rakstiem, tad ņem vērā, ka horizontāli raksti logu padarīs plašāku, savukārt vertikālas svītras vizuāli paaugstinās griestus. 
• Izvēloties aizkaru audumu, izvērtē visus aspektus. Aizkari, kas būs no dabīgiem materiāliem, prasīs vairāk rūpes, jo tie ātrāk izbalēs un būs jāmazgā īpaši saudzīgi, taču tie daudz labāk elpos un piedos izcilu noskaņu tavai telpai. Taču mūsdienās ir pieejami arī audumi, kam ir pievienota sintētika un vizuāli arī izskatās ļoti dabīgi un skaisti. Tiem ir vieglāka kopšana, un tie parasti kalpo ilgāk un prasa mazāk rūpes. 
• Ja tomēr nejūties droši savā izvēlē un krāsu salikumā, vienmēr vari meklēt palīdzību arī pie kāda profesionāļa, kas palīdzēs tev ne tikai izvēlēties aizkarus, bet pakonsultēs arī par visas telpas dizainu. 

Meklējot aizkarus, iesakām ieskatīties mājaslapā 220.lv, kur šobrīd tie ir pieejami ļoti plašā klāstā un par labām cenām. Tur ir aizkari visām gaumēm un iespējām – dienas, nakts, bērnu un dekoratīvie aizkari. Mājaslapā varēsi apskatīt aizkarus vizuāli, izlasīt par katru no tiem aprakstu un redzēt cenu. Tas ir īpaši ērti, jo tev pat nebūs jāiziet no mājām, lai varētu apskatīt piedāvājumu un izvēlēties savus ideālos aizkarus. 

Mājaslapā 220.lv ir ērti meklēt sev nepieciešamās preces, lapa ir ērti pārskatāma, un lietu piedāvājums ir plašs, iespējams, tajā varēsi atrast ne tikai savus vēlamos aizkarus, bet vēl kādu skaistu lietu savai mājai. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)