Banner 980x90

Ameriks: "Gods kalpot Rīgai" rindas papildina ļoti daudzi "No sirds Latvijai" cilvēki

Rīga, 12.jūl., LETA. Partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) rindas aktīvi papildina ļoti daudzi cilvēki no politiskās organizācijas "No sirds Latvijai" (NSL), intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, GKR vadītājs Andris Ameriks.

Vērtējot GKR nākotnes plānus, Ameriks atzina, ka patlaban partijai nav mērķa startēt Saeimas vēlēšanās - tā izvēlas palikt par pilsētas partiju, kuras mērķis nākamajos četros gados ir pārveidot Rīgu. "Lielākas ambīcijas šobrīd nevaram pamatot," atzina Ameriks.

Politiķis skaidroja, ka viņu koalīcijas partneri domē - partija "Saskaņa" - gan gatavojas ņemt varu Latvijā un dara to, piesaistot papildspēkus, kas iestājas partijā.

Papildspēkus piesaistot arī GKR, pilnveidojot savu Rīgas komandu, kurā, kā pastāstīja Ameriks, iestājušies ļoti daudzi NSL bijušie biedri.

"Ir ļoti daudzi cilvēki no partijas NSL, kuri ir iestājušies GKR. Piemēram, [Rīgas Valsts] 3.ģimnāzijas direktors Andris Priekulis, NSL mēra [amata] kandidāte Diāna Novicka. Domāju, ka ir vēl daudzi aktīvie cilvēki Rīgā no NSL, kas nākotnē sevi redz GKR rindās," pieļāva Ameriks.

Kā ziņots, janvārī, frakciju pametot deputātam Ringoldam Balodim, Saeimā beidza pastāvēt partijas NSL frakcija. Virkne šī politiskā spēka biedru, tostarp aktīvo politiķu, jau izvēlējušies jaunu politisko piederību.

Piemēram, parlamentārietis Romāns Mežeckis vēlēšanās startēs no "Saskaņas" saraksta. Saeimas deputāti Silvija Šimfa un Arvīds Platpers savu turpmāko darbību politikā saista ar Latvijas Reģionu apvienību.

NSL priekšsēdētāja, Saeimas deputāte Inguna Sudraba iepriekš intervijā aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka politiskā spēka frakcija parlamentā izjukusi, jo šīs partijas deputāti tikuši "pārpirkti" ar mērķi izjaukt tās frakciju parlamentā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)