Banner 980x90

Broka: Daudzi no sociālajiem labumiem rīdziniekiem ir piešķirti arī ar opozīcijas balsīm

Foto: Ieva Makere/ LETA
Foto: Ieva Makere/ LETA
Daudzi no sociālajiem labumiem, ko patlaban bauda rīdzinieki, ir piešķirti arī ar Rīgas domes opozīcijas deputātu balsīm - brīvpusdienas bērniem, pabalsti represētajām personām un citi pabalsti, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) izvirzītā Rīgas mēra amata kandidāte, Latvijas Universitātes rektora biroja vadītāja Baiba Broka.

"Gribu uzsvērt, ka tā nav "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) privātā nauda, kas tiek sadalīta sociāliem mērķiem. Tā ir visu rīdzinieku nodokļos samaksātā nauda. Par tās sadali dažādiem mērķiem ir līdzatbildīgi visi Rīgas domes deputāti. Ja kāds pašvaldībā atrodas vadošā amatā, tas nenozīmē, ka viņš var lemt vienpersoniski," norādīja Broka.

Katru gadu, kad tiek apspriests nākamā gada budžets, VL-TB/LNNK nāk klajā ar priekšlikumu palielināt sociālo atbalstu dažādām iedzīvotāju grupām, teica VL-TB/LNNK kandidāte mēra amatam.

Kad pagājušajā Rīgas domes ārkārtas sēdē tika lemts par cenu politiku Rīgas Zooloģiskajā dārzā un ierosinājumu piešķirt ieejas maksas atlaides, VL-TB/LNNK nāca klajā ar piedāvājumu piešķirt atlaides Goda ģimenēm - daudzbērnu ģimenēm. "Mērķis bija cēls, bet Rīgas domes koalīcija to noraidīja, tā apliecinot savu duālo dabu," pauda Broka.

"Gribu uzsvērt, ka nacionālā apvienība, nākot pie varas Rīgas domē, neatņems rīdziniekiem piešķirtos sociālos labumus, bet, tieši otrādi, centīsies atbalstu palielināt," norādīja Broka. Viņa atgādināja, ka sadarbības memorandā, ko ir parakstījušas valdības koalīcijas partijas, kas kandidēs Rīgas domes vēlēšanās, tiek uzsvērts, ka "partneri apņemas saglabāt visa veida sociālo atbalstu dažādām Rīgas iedzīvotāju grupām un, konsultējoties ar iedzīvotājiem, nevalstiskajām organizācijām un speciālistiem, izvērtēt iespējas šo atbalstu paplašināt un pilnveidot".

Pašvaldības atbalsts, pēc VL-TB/LNNK domām, pienākas arī vientuļajām mātēm ar bērniem. Vientuļā māte ar diviem bērniem ir līdzīgā finansiālajā situācijā kā ģimenes, kurās ir abi vecāki un trīs bērni, norādīja Broka.

Tāpat viņa piebilda, ka tiek daudz runāts par bezmaksas braukšanas biļetēm atsevišķām pasažieru kategorijām, bet tiekot noklusēts, ka pēdējos gados Rīgā ārkārtīgi pieaug bezpajumtnieku skaits, ir trūkums pēc īslaicīgās sociālās aprūpes gultām, sociālo darbinieku trūkums. "Sakarā ar nekustamā īpašuma nodokļa paaugstināšanu ļoti daudzi rīdzinieki ir spiesti meklēt sev citu mājvietu. Tie ir jautājumi, par kuriem Rīgas domes vadībai ir neērti runāt," pauda Broka.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)