Banner 980x90

Čakša prognozē, ka Stradiņa slimnīca pie jaunā korpusa tiks līdz pavasarim

Foto: Ieva Makere/LETA
Foto: Ieva Makere/LETA
Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca jauno korpusu no būvniekiem varētu saņemt ne vēlāk kā līdz pavasara beigām, lai jau vasarā jaunajās telpās varētu laist iekšā pirmos pacientus, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" prognozēja veselības ministre Anda Čakša.

Viņa pastāstīja, ka nesen ēkā veiktas pārbaudes, kurās secināts, ka "ar drošību viss ir vistiešākajā kārtībā". Ministres rīcībā patlaban neesot objektīvas informācijas par to, ka slimnīcas jaunā korpusa nodošana ekspluatācijā varētu aizkavēties ilgāk par pavasara beigām.

"Es šobrīd negribētu saukt skaidru datumu, jo diskusija mums ir starp 31.martu, kas ir oficiālais nodošanas datums, un 1.jūniju, kad tiešām pacienti jau varēs iet iekšā un apmeklēt pirmos poliklīnikas ārstus jaunajā korpusā," sacīja Čakša.

Viņa uzsvēra, ka pagaidām nav pamata bažām par Eiropas fondu finansējuma zaudēšanu slimnīcas jaunā korpusa būvdarbiem.

Kā ziņots, patlaban Stradiņa slimnīcas teritorijā uzceltajā jaunajā korpusā notiek būvdarbu pabeigšana, ieskaitot sistēmu darbības pārbaudes un regulēšanu, un galīgie apdares darbi. Vienlaicīgi tiek veikta izpilddokumentācijas noformēšana un valsts un pašvaldību institūciju atzinumu saņemšana, iepriekš aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa norādīja, ka datumu un laiku, kad tieši notiks galējā ēkas pārbaude un nodošana slimnīcai, paziņos būvnieks pilnsabiedrība SBRE.

Tāpat, kopš 17.oktobra, kad bija jaunā korpusa pirmās kārtas nodošanas termiņš ekspluatācijā, būvniekam tiek piemērota soda nauda. Soda naudas apmērs ir vairāk nekā 3000 eiro dienā un tā tiek aprēķināta no neizpildīto darbu apjoma summas, norādīja Sīle. Līdz ar to kopš 17.oktobra soda naudas apjoms ir sasniedzis aptuveni 216 000 eiro.

Kā vēstīts, pilnsabiedrības SBRE projekta vadītājs Valdis Koks aģentūrai LETA 29.novembrī norādīja, ka ekspluatācijā slimnīcas jauno korpusu ir plānots nodot līdz šī gada beigām.

Viņš arī uzsvēra, ka jau oktobrī tika uzsākta jaunā korpusa nodošanas procedūra, un pa šo laiku ir gan testētas un pieregulētas iekārtas un sistēmas, gan pieprasīti un saņemti formālie atzinumi. Tāpat viņš norādīja, ka jau oktobrī objekts bija tādā fiziskā gatavībā, lai slimnīca savas iekārtas varētu sākt uzstādīt.

Tai pat dienā Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē slimnīcas Jaunās būvniecības daļas vadītājs Jānis Komisārs stāstīja, ka būvdarbi objektā tuvojas noslēgumam. Esot izbūvētas iekšējās un ārējās konstrukcijas, inženiertehniskās sistēmas, kā arī paveikti citi svarīgi darbi. Noslēguma fāzē esot iekšējie apdares darbi.

Viņš prognozēja, ka jaunā korpusa pirmo kārtu būvnieks ekspluatācijā nodos 2017.gada janvārī, savukārt ēkas ekspluatāciju varēs sākt no nākamā gada aprīļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)